Görüş Bildir

Bölgeye yönelik tasarım ürünler!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, bölgeye özgün tasarımların üretilmesine çalıştıklarını belirtti.

Bölgeye yönelik tasarım ürünler!

GAP BKİ ile Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (SANTUM) işbirliğiyle Harran Üniversitesi ev sahipliğinde ''Tasarım Bölümleri Ürün Çalıştayı'' gerçekleştirildi.

Çalıştay'da, ''Tarıma dayalı sanayi'', ''Turizm ve kent kültürü'', ''Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji'' ile ''Halk kültürü'' konuları hakkında toplam 8 üniversiteden 68 katılımcı görüş alışverişinde bulundu.

TARIM VE TURİZME DAYALI

Şanlıurfa, Mardin, Adıyaman ve Gaziantep illerini kapsayan çalıştayda, aralarında daha çok kent ve şehir mobilyaları ile halk kültürüne dayalı ürünlerin yer aldığı 20 adet yeni ürün fikri geliştirildi.

GAP BKİ Başkanı Karahocagil, çalıştaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, GAP Revizyon Planı kapsamında bölgede yenilikçi projeler üretmeye çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda Türkiye'nin farklı üniversitelerinde tasarım bölümünden akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla çalıştay gerçekleştirdiklerini aktaran Karahocagil, şunları kaydetti:

''Ülkemizin gelecekteki tasarımcılarına bölgeyi tanıttık. Gerçekten güzel bir çalıştay oldu. Önemli olan bölge için üretimde bulunup, tanıtıma katkı sağlamalarıdır. Bölgeye özgün ürünlere yoğunlaşıldı. Bölgeye özgün tasarımların üretilmesine çalışıyoruz. Güzel çalışmalar ortaya çıktı, umarım tasarımların devamı da gelir.''

Gazi Üniversitesi SANTUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serkan Güneş de GAP'ın kendileri için de ''gözbebeği'' olduğunu vurgulayarak, bölgenin potansiyelinin tasarım kavramıyla daha da ileriye gideceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi