Ramazanın İlk Günü Hangi İl Ne Kadar Oruç Tutacak

Geçen yıl ramazan ayında ilk gün Sinop’ ta 13 saat 56 dakikayla en uzun oruç tutulurken,13 saat 47 dakikayla en kısa süreli oruç Hatay, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Mersin’de tutuldu. Bu sene hangi il ne kadar oruç tutacak. Ayrıntılar haberimizde...

Ramazanın İlk Günü Hangi İl Ne Kadar Oruç Tutacak

Ramazanın ilk günü hangi il ne kadar oruç tutacak. Ramazanın ilk günü 12 ilde 13 saat 20 dakika ile en kısa, 6 ilde de 13 saat 23 dakika ile en uzun oruç tutulacak. 

Ramazanın İlk Günü Hangi İl Ne Kadar Oruç Tutacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre; ramazanın başlayacağı 11 Mart Pazartesi günü ilk imsakın Iğdır’da saat 04.52’de, son imsakın ise 06.02’de Çanakkale’de olacağı açıklandı.
İlk İftar Iğdır’da, Son İftar Çanakkkale’de Olacak
Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre,  ilk iftarın Iğdır’da 18.13’te, son iftarın ise Çanakkale’de saat 19.24’te yapılacağı belirtildi. Ayrıca Kastamonu, Samsun, Zonguldak, Artvin, Kırklareli ve Sinop’ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Antalya, Adana, Hakkari, Gaziantep, Hatay, Kilis, İzmir, Muğla, Mardin, Şırnak, Van ve Şanlıurfa’da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacağı bildirildi.
Diyanet’den yapılan açıklamaya göre; 21 Mart’taki ekinokstan kaynaklı, ilk gün bazı şehirlerde oruç tutma sürelerinin aynı olacağı ifade edildi ve ‘’21 Mart ekinoksundan dolayı gündüz ve gece süreleri ekvatorda eşit olmaktadır. Bu yıl ramazan ayının ilk gününde Hatay’da oruç tutma süresi 13 saat 20 dakika iken Sinop’ta 13 saat 23 dakika olmaktadır.’’ dendi.

En Uzun Oruç Sinop’ta Tutulacak

Ramazanın son günü olan 9 Nisan Salı günü, ilk iftarın Hakkari’de 18.42’de, son iftarın Edirne’de saat 19.55’te yapılacağı bilgisi verildi. Son gün Sinop’ta 14 saat 51 dakika ile en uzun, Hatay’da ise 14 saat 30 dakika ile en kısa süre ile oruç tutulacağı dile getirildi.
21 Mart’taki ekinokstan dolayı, gündüzlerin geceden daha uzun olacağı ifade edilerek, ramazanın son günü, ekinokstan 20 gün uzaklaşıldığı için en kısa ve en uzun oruç tutan illerin yine Hatay ve Sinop olacağı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz