VEDA ÖPÜCÜĞÜNÜN EN ONURLUSU
Bush fırlatılan ayakkabının 10 numara olduğunu söylerken, atışın çok başarılı geçtiğini espirili bir şekilde dile getirirken, o en büyük GERÇEĞİ de bir anlamda itiraf etmiş oldu. "BEN BUNU HAKKETTİM".
Irak'a özgürlük , hak, adalet getireceği vaadi ile koca bir ülkeyi, kemik yalayıcısı olan hempaları ile işgal eden ve bu arada İnsan Onuru adına, İnsan Hakkı adına, İnsanlık Namusu adına , İnsanlık Şahsiyeti adına ne varsa ayaklar altına alan Bush , kuşkusuz bundan başka bir şekilde Irak'tan yolculanamazdı.
President Bush, 2004 yılında TBMM si İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ve Başkan Yardımcısı sıfatı ile bendeniz ile görüşmek üzere özel bir elçi göndermiş ve bu elçi,1,5 saat süren konuşmamızda "ABD Irakta bundan sonra ne yapmalı" sorusuna cevap aramıştı.
Biliyorsunuz ben bu konuda ta işin başından beri hiç görüşlerimi saklamadım, muhataplarımla lafları hiçbir zaman eğip bükerek konuşmadım.
Gelen şahsa "bakın siz bu coğrafyayı yeterince tanımıyorsunuz. İnsanlar özgürlüklerine, haysiyetlerine, namuslarına çok düşkündür. Lütfen bir empati yapın ve bu olanların sizin başınıza getirilmiş olduğunu düşünün. Kısa süren tarihinizde hiç işgale uğramadınız. İşte bu korku sebebiyle oraya buraya saldırıp duruyorsunuz. Japonyaya atılan bombalar, Vietnam işgali, Irak saldırıları –hep bir gün acaba saldırıya uğrarmıyım- korsusundan başka bir şey değil. Muhtemel bir acı çekmeyeyim diye insanların analarından emdiklerini burunlarından getiriyorsunuz. Bunun size hiçbir yararı olmayacak. Bakın bir gün gelecek , siz buralardan çekip gideceksiniz ve ne zaman gidecek olursanız olunuz, MAĞLUP İLAN EDİLECEKSİNİZ" demiştim.
ABD orduları o gün değil de artık yeni başkan Barack Obamanın seçilmesi sebebiyle bugün(yarın) buralardan çekilip gidecek. Çekiliş için üç yıl süre veriliyordu. Muntazar El Zeydinin ayakkabıları bu süreyi oldukça kısaltacaktır.
Türk Subayların başına Süleymaniye'de çuval geçirerek Ordumuzun onurunu zedeleyen ABD , 1 numaralarının başına 10 numara ayakkabı darbesini yemekle, bütün ABD lilerin şeref ve haysiyetini ayaklar altına almıştır.
Ortadoğuda Ayakkabıların altı ile birilerine vurmak, ona karşı olan kızgınlığı, nefreti ifade eder. Saddamın Bağdat meydanındaki en büyük heykeli yerle bir edilirken, kafası bedeninden ayrılıp yollarda sürüklenirken, Iraklı çocukların terliklerinin tersi ile vurduklarını hatırlayın. Iraklılar aynı muameleyi şimdi kendilerine hürriyet getirmek üzere geldiğini söyleyen Bush'a reva gördüler. Hem de göz göre göre. Canlı canlı.
Bu olaydan ötürü bütün dünya insanlığı Muntazar el Zeydi'yi bir kahraman olarak ilan etti. Herkes onu tebrik ederken, bu olaydan ötürü mutluluğunu gizli veya aşikar ifade ederken, Bush'a karşı en küçük bir acıma hissetmediler. Çünkü yapılan işi HAKSIZLIK olarak görmediler. Bush'un şahsında ABD lilere unutamayacakları bir veda öpücüğü verdiler.
Ya bir de 1 Mart Tezkeresini kabul ederek Bush'un arkasına takılsaydık.
Onunla birlikte aynı ZİLLETİ biz yaşamış olacaktık.
Çuvaldan sonra öpücük.Teres olurduk.Kaldıramazdık valla.
Tövbe tövbe.
Rabbim sen ne büyüksün.