GENÇLİK VE SPOR DAİRE HİZMETLERİ SPOR BAŞARILARI

Diyarbakır Büyükşehir belediyesine bağlı Gençlik ve Spor Daire Hizmetleri Başkanlığı Diyarbakırlı çocukları hiç denenmeyen spor dalları ile tanıştırdı.

Özellikle tenis, okçuluk, yüzme, çim hokeyi, hentbol gibi maddi açıdan daha geniş bütçe isteyen ve imkânsızlıktan dolayı tercih edilemeyen spor kurslarını şehrin çocuklarına ücretsiz sundu sunuyor.

Verilen eğitimlerin sonucunda profesyonel takımlar kurup lig maçlarına çıkılıyor, yerel veya bölgesel turnuvalar düzenleniyor.

FUTBOL BAŞARILARI;

DBB bünyesine Kadın Futbol Takımını kazandırdı. 3. Ligde oynayan henüz çıktığı hiçbir maçta mağlubiyet görmeyen DBB kadın futbol takımı 7 puanla grup birincisi oldu.

Yine genç erkek futbol takımı Diyarbakır 1. Amatör de sahalara çıkıyor. 9 puana sahip amatör A takımı play-off garantileyerek kulüpleşme yolunda hızla ilerliyor.

 

JUDO BAŞARILARI;

2023 takviminde DBB gençlik ve spor judo sporcuları tüm Türkiye de konuşuldu.

Tunceli Anadolu Yıldızlar müsabakalarında Muhammed Tuncay birinciliği, Eyüpcan Konak ikinciliği, Amed Altın üçüncülüğü elde etti. Aynı müsabakanın farklı kilo kategorisinde de Bilal Gültekin yine birincilik elde etti.

2023 yılı içerisinde Kuzey Makedonya da düzenlenen judo turnuvasında     

DBB judo Antrenörümüz Selman Süren balkan şampiyonası oldu.

Judo Mini lig T.C. şampiyonasında Mehmet Zahit Çelik Türkiye 2.liği elde ederek DBB adını judo minik liglere de yazdırdı.

7-8 şubat tarihleri arasında Batman da düzenlenen Bölgesel yıldızlar okul sporları müsabakalarında DBB judo kızlar takımı 1. Olurken 5 sporcu da bireysel farklı kilogram kategorilerinde dereceye girdi.

KARATE BAŞARILARI;

2023 Ağustos Gemlik karate turnuvasında Nazlı Bozkurt bronz madalya…

Manisa “Murat Eşsiz” karate turnuvasında Amine Akçakmak birincilikle altın madalya.

Eylül de İsviçre Basel karate turnuvasında Nazlı Bozkurt gümüş ve bronz madalya ile döndü.

KİCK BOKS;

2023 Spor toto Kick Boks Şampiyonasında DBB gençlik ve spor eğitmeni Hasan Zilan Türkiye 3. Olup Diyarbakır’a bronz madalyayı getirdi. 2022 wako Avrupa şampiyonasında da yine Hasan Zilan Avrupa Şampiyonu olup altın madalya kazandı.

Hangi spor dalının kapısını aralarsanız madalya, kupa, plaket Türkiye geneli ilk 3’e tırmanan başarılarla karşılaşıyorsunuz. Bir şehirden bu kadar başarılı yetenekli sporcu çıkması da gurur verici. Demek ki neymiş Diyarbakır’ın tek eksiği imkân ve tanınan şansmış.

VOLEYBOL;

Kadın yıldızlar voleybol Takımı ve kadın genç voleybol takımları (ayrı kategorilerde) 2023-2024 sezonunda Dicle Üniversitesi, Amed Gençlerbirliği, Anatolya, Peyas A takımı spor kulüpleriyle girdiği tüm maçlarda hiç kaybetmeden Türkiye finallerinin yolunu açtı.

Takımlar şu an 1-3 Mart tarihinde başlayacak olan bölgesel 2.Lig maçlarına katılıyor.

HENTBOL;

DBB Spor (yetişkin) erkek hentbol takımı 2.liğde oynuyor. Bu sezon farklı illerden ve yerelden 9 takımla ayrı ayrı maç yapan DBB hentbol takımı 9 maçtan da galip ayrılarak 1. Lig yolunda ilerliyor.

 

BASKETBOL;

Gözleri Basketbol’a çevirdiğimizde de seri galibiyetlere rastlıyoruz. Bu kadar başarı tesadüf değildir.

DBB Gençlik ve Spor daire 2 ayrı grubunda profesyonel kadın basketbol takımını da kurdu.

U14 Küçükler kız basketbol takımı çıktığı 7 maçtan 4’ünü kazanırken,

U16 Yıldızlar kadın takımı çıktığı 8 maçtan 4 galibiyetle ayrıldı.

ATLETİZM;

DBB Atletizmde de varız diyor. 2023 aralık kros liği yarıfinallerini geçerek Türkiye Finallerine girmeyi başardı.

Türkiye finalleri şampiyonasında Siirt de düzenlenen atletizm kros ligi yarışlarında 36 kulüp arasında U 14 erkeklerde takım halinde ikinciliği yakaladı.

29 Ocak 2024 de Bursa da düzenlenen Türkiye salon Atletizm salon şampiyonasında gençlik ve spor daire tarafından DBB spor kulübüne kazandırılan Hayrünnisa Kılınç 58 ilden katılımın olduğu yarışmada 2000 metre parkurda 3. Olup bronz madalya kazandı.

Farklı kategorilerle devam eden şampiyona da 3 Şubat tarihinde U16 erkeklerde 3000 metre parkurda Mehmet Aslan Türkiye Şampiyonu oldu.

      Daire Başkanlığına bağlı 13 Spor Tesisinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 3 Okul, Bağlar Belediyesine bağlı 1 Spor Salonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı 4 Tesis, Gençlik Spor İlçe Müdürlüklerine bağlı 5 Tesiste 21 branş ile hizmet verilmektedir.