“ÖNDER İHANET ETTİ”

Maç öncesinde Diyarbakırspor’un Mersin’den puansız döneceğini düşünüyordum. Böyle düşünmemin nedeni Diyarbakırspor’un lige hazırlanma koşullarını bilmem. İki takım arasında koşullar bakımından çok fark var. Mersin İdman Yurdu her ne kadar hafta içerisinde Teknik Direktör Yeşilova’ya ait gündemden dolayı çalkantılar yaşasa da Diyarbakırspor’a göre çok daha iyi durumdaydı. Ligin başlamasına çok az bir  zaman kala kulüp bulamadığı için buraya gelmekten başka şansı alternatifi olmayan futbolculardan kurulu takım kuran Diyarbakırspor’un istenilen seviyeye gelebilmesi için zamana ihtiyaç var. Takım hazır değil derken kaybedilen puan kayıplarını da hoş görecek değiliz. Hele ki Mersin’de kaybedilen 3 puana yanmamak mümkün değil.

Diyarbakırspor, fizik ve kondisyon olarak önceki maçlara göre daha iyi bir görüntü çizdi. Maçın genelinde oyun hakimiyetini de elinde bulundurdu. Oyunu iki bölümde incelemek lazım. Önder’in kırmızı kart gördüğü ana kadar olan bölüm ve Önder’in atılmasından sonraki bölüm. İlk bölümde Diyarbakırspor,sahada istediklerini yapan takım oldu. Savunmada rakibe pozisyon vermedi, orta sahayı iyi kullandı,rakip kalede pozisyonlar buldu. Bu bölümdeki tek eksiklik gelmeyen gol olurken, Önder’in anlamsız şekilde gördüğü kırmızı kart Diyarbakırspor’un ipini çekti. Kendini bu kadar ucuz attıran oyuncuyu değil Bank Asya’da 3.Lig’de bile oynatmazlar. Arkadaşlarının terine ve mücadelesine resmen ihanet etti. Aynı zamanda o ana kadar sahada olmayan Mersin ekibine de hayat öpücüğü verdi. Diyarbakırspor’un eksik kalmasından yararlanan ev sahibi ekip yine de çok üstün oynamadı ancak kazanması mucize olan maçı 3 puanla kapattı. Yunus Altın, Diyarbakırspor’da oynarken sezonu ‘0’ golle tamamlamıştı ancak oynadığı diğer takımlarda Diyarbakırspor’a karşı gol şansı yüksek olan bir futbolcu. Yunus’un attığı golde sözüm ona savunma görevi yapan Diyarbakırspor’un savunmacılarına  ‘1.70’lik bir futbolcuya nasıl kafa golü atma fırsatı verdik’ diyerek 1.90 uzunluğundaki boylarıyla kafalarını duvara vurmalarını öneriyorum !.

Bir eleştiri de Suat Kaya’ya. Hadi Önder affedilmez bir hata yaptı, kırmızı kart gördü. Bir kişi eksilen bir takımın oyunu dengede tutması gerekirken hangi düşünceyle forvet olan Ali Cansun’u oyuna aldı, bunu anlamak mümkün değil.

Sonuçta Diyarbakırspor, çok ucuz bir şekilde puan kaybeden taraf oldu. Takımın artık seri galibiyetler alarak çıkışa geçmesi lazım. Aksi takdirde bu kadar sıkıntıya eklenecek galip gelememe stresini yenmek çok zor olacak, bizden uyarması.