Görüş Bildir

KALEİÇİ

Yusuf Umutkardaş
Yusuf Umutkardaş

AMEDSPOR’DA NELER OLUYOR?

Sezona büyük umutlarla giren Amedspor, Ligin ikinci haftasında teknik direktör Ramazan Erin’i gönderdi. Amedspor’un tarihinde böyle bir anlayış, böyle bir idare biçimi yoktu çok şükür buda oldu!

Amedspor’un kendine has bir yapısı vardı, artık o yapıdan eser yok. Amedspor’da Metin Kılavuz ismine güven vardı. Artık o da yok. Ne değişti de sezon başında kimsenin beklemediği anda göreve getirilen Ramazan Erin, ikinci hafta da istifası istendi?

ERDİ AYRILMAK İSTİYOR

Olayların başından anlatacağım ve herkesin bilmesini sağlayacağım elimden geldiğince..

Sezon başı kamp hazırlığından evvel Diyarbakır’da toplanan Amedspor’da kaleci Erdi izin istiyor. Teknik Heyet, ve ‘Mahşerin Dört Atlısı’ konumunda ki futbol şube sorumluları- ki bazılarının istifa ettiği ifade ediliyor- konuşup ‘olur’ veriyor..

Bu olur, ipin ucunu kaçıracakları olurun ilk basamağı aslında..

Amedspor’un temeline vurulan ilk darbe oluyor.

Hemen hazırlık etabının 1. Bölümünde Erdi yine ‘ yönetimsel ve ailesel’ problemleri öne sürerek izin istiyor. Yine kendi içinde zaten bölünmüş olan yönetim ‘olur’ vermek zorunda kalıyor teknik heyet ile birlikte..

Derken bir gün izin, dört gün izin, üç gün izin ve takımın as kalecisi birinci etap kampını kaçırmış oluyor.

2. Etap kampı başlarken, Erdi MDA (Mahşerin Dört Atlısı)na Amedspor’dan ayrılmak istediğini ifade ediyor. Konu teknik heyete intikal ettiriliyor ve Teknik heyetten ‘bu saatten sonra faydalı olamaz’ düşüncesi ile birlikte ‘olur’ çıkıyor. Ancak yönetimden bir el(!) birkaç kişinin adına inisiyatif alıp Erdi’yi ikna ediyor. Böylelikle Erdi Amedspor’da kalıyor..

AMEDSPOR’A KÜFREDEN FUTBOLCU

Yine Amedspor kampı ve yine spor dışı olaylar..

Amedspor’da gözde (!) bir isim Kartepe’de telefonda konuşuyor. Telefonda söylenen sözü aynen aktaramıyorum çünkü gazete kapanabilir. Amedspor’a ağza alınmayacak küfürler ediliyor ve dayısının Milliyetçi Hareket Parti’sinde vekil olduğu, kendisinin sadece Amedspor’u para için değerlendirdiğini ifade ediyor. Bu futbolcu kendisini pazarlamaya da çalışmaktan geri kalmıyor. Öte yandan transferler konusunda yöneticilere eski takım arkadaşlarını aldırtıp, kendisini Sarıyerspor’a götürmek istiyor. Ancak Sarıyerspor Kulübü eskiden çalıştığı iki hocayı arayarak bilgi alınca vazgeçiyor bu transferden..

2014-2015 sezonunda başlayan futbol kariyerinde 2018 e kadar 9 takım sığdırıyor. Eskiler bilir Hasan Çelik vardı. Evliya Çelebi idi lakabı. Ancak Hasan gittiği yere değer katan şampiyonluk yaşatan bir isimdi. Bu arkadaşımız ise sadece maça çıkmak isteyen, antrenmanlardan kaçan bir isim. Neyse konumuza dönelim..

Amedspor’un yeri tabii ki çok farklı. Kartepe’de Amedspor’a küfür ederken yanında tesadüfen orada olan bir aile bu şahsı uyarıyor ve vurmaya kalkışıyor. Ancak orada araya girenler olayın büyümesini engellerken bu durum bazı futbolcuların canını fena halde sıkıyor.

RAPORU SIZDIRAN YÖNETİCİ KİM?

Amedspor’da o kadar çok başlılık var ki yakın da yönetimde de istifalar başlayacak. Ancak bir grup var ki futbolcular ile ortamlarda olmak adına Amedspor’un dibine dinamit döşedi. Teknik Heyet, kamp dönüşü yönetime bir rapor hazırlıyor. Raporda içerik olarak neler var çok bilgim yok ama ana fikir olarak, birkaç futbolcu ile yolların ayrılması gerektiğini vurguluyor. Normal şartlarda kaliteli bir yönetim hocanın raporuna binaen ne yapar?  Ya aksiyon alır ya da hocayı o futbolcuların kalması yönünde ikna eder. Ancak Amedspor’da bir grup yönetici ne yapıyor? Bu raporu ismi geçen futbolculara sızdırıyor. Bu futbolcular da daha sezon başlamadan hocaya tavır alırken, eski hocalarla da mesajlaşma dönemi başlıyor. Düşünün tüm bunlar takımın başında hoca varken yaşanıyor. Aslında Amedspor’un antrenmanına gitseniz, birkaç farklı yönetici grubunu görürsünüz.

YÖNETİM Mİ FUTBOLCULAR MI HOCAYI YEDİ?

O kadar pis, o kadar kirli bir düzen kurulmuş ki hoca en zayıf halka bu sistem içerisinde..Bunu daha ligin ilk haftasında tribünde olan basının önde gelen isimleri hissediyor. Hatta çok değerli bir büyüğüm şunu söyledi ‘ bu oyuncular hocanın ayağını kaydıracak’

Daha ilk maç bu izlenimi verdiyse demek ki bir şey var!

Peki kim neden hocanın üstüne oynadı? Halbuki Metin Kılavuz, Ramazan Erin ile daha önce çalışmış, sistemi, kişiliğini bilen bir isimdi. Hatta Ramazan Erin’i getirerek çok büyük bir risk aldığınında farkındaydı. Ancak ne oldu da ikinci hafta da vazgeçti?

Yönetimde gerçekleştirilen transferlerin kaç tanesi hocanın birinci, ikinci ya da üçüncü tercihi?

Yöneticiler ile özelden görüştüğümüzde hocanın stoper istemediğini kulaklarımla duydum. Ancak asıl gerçek şu; ‘ Hocam bütçemiz yok. Bir transfer hakkın var. Hangi mevkii ye futbolcu istiyorsun’ diye soran yöneticilere ‘forvet’ diye cevap veren Ramazan Erin!

Evet, iki hafta da gol sorunu ortaya çıkan Amedspor’da Teknik Direktör tek kontejanını forvetten kullanmak isterken çok bilmiş yöneticiler forvet almadan transfer dönemini kapattı. Burada suç hocada da var. Çünkü Amedspor’un menfaati demeyecek, kendi kariyerini riske etmemek için çıkıp bunları anlatacaktı..

YÖNETİMDE HABER SIZDIRAN İSİM KİM?

Amedspor tarihinde olmayan işler oluyor dedik ya! Öyle heybeden değil söylediklerimiz. Yönetim kurulu daha toplantıya başlamadan futbolcunun menejerleri teknik direktör öneriyor!

Evet yanlış okumadınız.

Daha yönetim toplantıya başlamadan, futbolcu meneceri kulüp yöneticilerinden arayarak hoca öneriyor. Bir kez daha tane tane anlatmak istiyorum..

Daha hoca görev başında..

Amedspor’da yönetim toplanacak..

Ancak bir futbolcunun meneceri..

Yöneticiyi arıyor..

‘Hocayı göndermişsiniz. Size hoca ayarlayalım mı?’ diye soruyor..

Hadi bunu inkâr edeceklerde, daha yönetim toplantı halindeyken ya da toplantı başlamadan sosyal medya da bir hesaptan ‘Amedspor’da yönetim toplandı. Hocanın geleceği konuşulacak’ diye tweet atılıyor. Daha yönetim toplanmadan ya da toplanma anında..

Demek ki yönetim toplantıya girmeden evvel haberi futbolcu ve basına sızdırıp toplantıya giriyor.

DİYARBAKIRLI HOCALARA SAHİP ÇIKMAYIN

Son olarak sözüm Diyarbakır’ın Spor Taban Birliklerine..

Kendimi bildim bileli görevdesiniz.. Hiç ama hiçbir Diyarbakırlı hocaya sahip çıkmayın e mi?


Bu Makale 3392 kere okunmuştur.

Yorumlar