HAFTAYA BAKIŞ

Amedspor teknik direktörü Ahmet Yıldırım, 1-0 kazandıkları kritik öneme sahip Şanlıurfaspor maçından sonra yaptığı değerlendirmede, ”Şampiyonlar Ligi havasında bir karşılaşma oynadık” ifadelerini kullandı. Bir bakıma öyle oldu diyebiliriz. Gerek sahadaki kora kor mücadele, gerek tribünlerdeki göz alıcı atmosfer. Bunları birleştirdiğimizde Türkiye 2.Ligi’nin çok üstünde, hatta bir çok Süper Lig karşılaşmasında olmayan bir tablo ortaya çıktı. İki takım da neleri varsa ortaya koydu. Puan almak için hakemin son düdüğüne kadar sahada didindiler. Amedspor, taraftarlarının muhteşem desteğiyle kazandı. Çok fazla pozisyon yaşanmadı. Böyle bir maçı ancak olağanüstü bir gol vuruşuyla kazanabilirsiniz. Onu da Mehmet Alaeddinoğlu müthiş bir füze ile başardı. Aynı oyuncu son dakikalarda topu çizgiden çıkararak takımının olası puan kaybını da önlemiş oldu.

Buraya kadar güzellikleri yazdık ve takdir ettik. Bir de bu güzel atmosfere yakışmayan görüntülere dikkat çekmekte fayda var. 35 bin insanın arasına sızan provokatör mu dersiniz, cahil mi dersiniz, holigan mı dersiniz bilmem ama ne derseniz deyin sahadaki mücadeleye ve tribünlerdeki atmosfere ihanet eden pirincin içindeki siyah taşlar vardı. Bu güzellikleri sabote etmek için ellerinden geleni yaptılar ama başaramadılar. Başta Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım olmak üzere, bu provokatörlerin emellerine engel olmak için olağanüstü çaba gösteren herkesi tebrik ediyorum. Bir kulüp başkanı düşünün. Maçın başından sonuna kadar sahada bunlarla mücadele etti. Bunlarla savaşmak yerine gider tribündeki yaldızlı koltuğunda oturabilirdi. Ama öyle yapmadı. Zor olanı seçti. Bir an olsun yerinde durmadı. Yetmedi, devre arasında başkan Vekili Ömer Elaldı ve diğer yöneticilerle beraber tribünlerin tek tek önüne giderek sakin ve sağduyulu olmaları yönünde ricada bulundu. Bu tavır biz dahil herkesin takdirini topladı. Türkiye’de böyle başkan ve yöneticilerin sayısını ne kadar artırabilirsek, o derece bu olayların önüne geçeriz. Bence futbol ailesi de Selahattin başkan ve Ömer Elaldı gibi hem kulübün başarısı hem futbol ailesinin selameti için gayret gösteren  iyi niyetli yöneticilere sahip çıkmalıdır.

Amedspor, zor bir engeli aştı ama önünde 16 büyük engel daha var. Zirve mücadelesi veren takımlar at başı gidiyor. Tam 8 takım potanın içerisinde. Yukarıdaki büyük yangın lig sonuna kadar devam edecek gibi. Madem  söz Ahmet hocanın “şampiyonlar ligi “ ifadesinden açıldı. O zaman biz de tamamlayalım. Bu grupta şampiyon olan şampiyonlar ligi tadında bir başarı elde edecek. Uzun yıllar dilden dile dolaşan bir hikaye olacak. Amedspor, hiçbir rakibinde olmayan muhteşem taraftarıyla bunu başarabilir. Tabi ki sağduyuyu kaybetmeden, tamamen saha başarısına odaklanarak. Bu haftaki Soma deplasmanı çok önemli. 3 puan çok şey kazandıracak.