“EY TFF DOĞU’DA FUTBOLU BİTİRMEK Mİ İSTİYORSUN?”

Asıl misyonu Türkiye’de futbolu geliştirmek olan Türkiye Futbol Federasyonu,sergilediği tutum ve verdiği kararlarla tam tersini uyguluyor. Son yıllarda bahis ve adaletsiz uygulamalar nedeniyle büyük irtifa kaybeden, tarihin en büyük güven sorununu yaşayan futbol bu zihniyet yüzünden can çekişiyor. Her geçen gün ötenaziye doğru yol alıyor. Futbolu yöneten beylerin ise umrunda değil. Büyük bir yangının döndüğü alt liglerde neler oluyor, bunu merak bile etmiyorlar. Tek dertleri koltuklarını korumak, konforlu hayatlarını sürdürmek. İşte bu yüzden milli takımların hali ortada. İşte liglerimizin marka değeri ortada. Belediye destekli kulüpler ve birkaç sponsorun destek olduğu proje kulüpleri olmasa Türk futbolunun esamesi okunmayacak. Hakemlik yerlerde sürünüyor. Adalet yok, liyakat yok. Kayırmacılık ve bölgecilik almış başını gidiyor. Futbolu sadece Sivas’tan öte görmek isteyen bir anlayış var. Şehir kulüpleri ortada yok. Bir çok büyük şehir en üst iki ligde yok, bir çok şehir profesyonel liglerde yok. Varsa yoksa İstanbul ve birkaç şehir. Statlar bomboş. Bazı amatör maçlardaki seyircinin milyonda biri bir çok Süper Lig maçında yok.

Bu beyler işi yasaklarla, cezalarla çözmeye çalışıyor. Bu ülkede terörün azdığı 1990’lı-2000’li yıllarda bile deplasman yasağı olmazdı. En gergin rekabetlerde dahi deplasman takımının taraftarı takımının yanında olurdu. Şehirlerin ekonomisi bu yüzden canlı olur, bu işin anlamı olurdu. Tribünlerde herkes karşılıklı takımını desteklerdi. Şimdilerde aynı şehrin iki takımı arasındaki maçlara bile taraftar alınmıyor. Bir de Amedspor’a uygulanan akıl almaz taraftar yasağı var. Yıllardır Amedspor takımı gittiği deplasmanlarda taraftar desteğinden yoksun kalıyor. Güvenlik birimleri bazı endişeler taşıyabilir ancak bu işi çözmesi gereken, bu aybı kaldırması gereken Türkiye Futbol Federasyonu’dur. Bu saçmalığı ne zamana kadar sürdüreceksiniz? Yazık günah değil mi? Bu ülkenin evlatlarına bu kötülüğü yapmaya kimin ne hakkı var? Birileri provokasyon yapmak istiyorsa (Ki yapan odaklar var) o zaman siz ne güne o koltuklarda oturuyorsunuz?

Diyarbekirspor’un bu sezon yaşadıkları. En somut örnek 1461 Trabzon maçı. Canlı yayınlanan maçtaki adaletsizlik,emek hırsızlığı sizi hiç rahatsız etmedi mi? Vicdanınız sızlamadı mı? Ya da o maçı izleme zahmetine katlandınız mı? Bir kulübün emeği hunharca ve planlı şekilde heba edilirken siz nasıl başınızı yastığa koyabildiniz? Sizin tek misyonunuz maçlara atadığımız hakemlerle birinin emeğini alıp başkasına vermek, temsilcileriniz vasıtasıyla gariban kulüpleri para cezalarıyla ezmek mi? Onca kulüp dayanamayıp kapandı, bu sizi hiç düşündürmedi mi? Bir gün olsun bu iş neden buraya geldi diye sorguladınız mı? Bu kadar haksızlık olurken yarın bu milletin yüzüne nasıl bakarız diye düşündünüz mu ? Futbolu bir iki bölgeye sıkıştırıp ,özellikle de Doğu ve Güneydoğu’da bitirmek istiyorsanız açıkça beyan edin insanlar bu kadar emek vermesin.

Ey TFF’yi ve futbolu yönetenler !

Bu millet size güvenmiyor. Futbol camiasının size saygısı kalmamış. Bizlerin ise  sizden zerre kadar umudu yok.

Allah bu şartlarda mücadele eden futbol bileşenlerine yardım etsin. Adil olmayan bir düzende yarışmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Canım ülkeme hep beraber ihanet ediyorlar. Yazmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.