DİYAR’DAN TEK ATIŞ

Diyarbakırspor A.Ş. kendi evine oynadığı maçta Ayvalık gücü Belediyesini Serdar’ın attığı golle1-0 yendi

Bu maçta Diyarbakırspor diğer maçlara göre daha istekli hırslı oynadı Hıdır Akbaştan   boşalan teknik direktörlüğe  deneyimli hoca Fethi Çokkeseri getiren  Diyarbakırspor’da hedef mutlak galibiyetti bulunduğu yerin tesadüf olmadığını  kanıtlamak için zirvedeki yerini korumak için mutlak galibiyet lazımdı. Buraya gelen rakipler bize karşı daha dirençli oynuyorlar..

Rakip Ayvalıkgücü Belediyesi tipik bir deplasman takımı gibi Diyarbakırsprun oyun alanını daraltmak istese de direnci fazla sürmedi maçın geneli Diyarbakırsporun baskısı altında geçti. Diyarbakırspor girdiği gol pozisyonlarından yararlanamayınca 1- 0 la yetinmek zorunda kaldı. Kalan 12  maç hepsi final niteliğinde, tek tek düşünmek lazım!

Diyarbakırspor  oyunu kanatlara yayarak rakibin direncini kırmak istedi. Rakip çok pres yaparak  Diyarbakırsporun oyununu bozmak istedi, özellikle Serdar Karaduman son haftalarda atığı kritik gollerle takımını  sırtlamaya başladı. Diğer sporcularda aslanlar gibi mücadele etti. Maçın hakemlerine gelince Ankara bölgesi hakemi Eser Birinci  Diyarbakırsporun net penaltısını es geçerek  büyük tepki çekti. Ne hikmetse Diyarbakırspor lider olduktan sonra  Diyarbakırspora karşı hakem hataları çoğaldı.
Gelen hakemlerin çoğu rakip takımları kolluyorlar. Yönetimin, teknik heyetin, futbolcuların daha dikkatli olmaları lazım. Kalan 12 maç çok zor geçecek.
Özelikle alt sıralardaki rakipler daha tehlikeli olacaklar. Bu saatten sonra kaybedilecek puanların telafisi olmaz.

Birazda muhteşem taraftarlardan bahsetmek istiyorum.

Özellikle Azrailler grubu müthiş bir şekilde takımı ateşliyor, onları izlemek bize ayrı bir keyif veriyor ve zevk alıyoruz.

Bu performansla iç sahada rakiplere adeta cehennemi yaşatıyorlar bunu yaparken de aynı zamanda centilmenliği de elden bırakmıyorlar, onları da ben ayakta alkışlıyorum ve aynen devam diyorum.

Önümüzdeki hafta deplasmanda oynayacağımız Kayseri Şekerspor maçı kalan diğer maçlar gibi final niteliğindedir. Futbolculardan bu maçtan galibiyet bekliyoruz.milyonlarca taraftarı olan Diyarbakırspor camiasının sizden beklentisi budur.

Bir sözümde Diyarbakırlı esnaf kardeşlerimize: şampiyonluk yolunda sizden de bayrak ve flamalarınızla caddeleri süsleyerek bu kentin şampiyonluğa ne kadar istekli olduğunu göstermenizi istiyorum.Kentin büyük caddelerinde o bayrakların dalgalandığını göstermek istiyoruz, bu hem bize moral rakibize ise korku salacaktır.