DİYARBAKIRSPOR İÇİN ELEME MAÇLARI DAHA ÖNEMLİ

Diyarbakırspor büyük bir aksilik olmazsa bu grubu geçti bundan sonra oynayacağı eleme maçları daha çok önem arz ediyor.

          Çarşamba günü oynadığı Çınar Belediye sporu zorla penaltı golü ile yenen Diyarbakırspor bu maçta oynadığı futbol izleyenleri memnun etmedi. Bazen iyi oynamadan   kazanmakta önemlidir. Diyarbakırspor'da oynamadan maçı 1-0 kazandı önemli olan 3 puanı aldı.

       Bazen iyi oynamasan da kazanmak önemlidir.  Çınar  Belediye spor  maçı da öyle bir  maçtı  Diyarbakırspor da  iyi oynamadığı bir maçı 1-0 kazanarak önemli bir 3 puan aldı .

       Pazar  günü oynadığı Silvan Belediye sporu   diğer maçlardan farklı olarak kazandı 4-1 . ligde  bir  hedefi  olmayan  Silvan Belediye sporu farklı mağlup etti. Rakibin hiçbir hedefi nede  ne de beklentisi  vardı. Sadece lige katılmak için kurulmuş bir takımdı arada büyük bir denge farkı vardı.

        Çarşamba  günü deplasmanda oynayacağı Bismil 21 spor maçında daha rahat olacak en yakın rakibi olan Bismil 21 sporla arasında 5 puan fark var. Bunu  koruması lazım.

          Diyarbakırspor  BAL  liginde  toplam oynayacağı  7 maç için hedefine  ulaşmak için  38 futbolcu transfer edilmiş . 7 maç için   bu kadar transfere gerek yoktu .daha az bütçe ve takım ile daha iyi işler yapılabilirdi.

      Büyük paralar  harcanmış elbette ki taraftarların beklentisi  olacaktı Diyarbakırspor bu oynadığı 4 maçta istenilen takım görüntüsünde değil oynadığı oyun  ile  güçlü takımlar karşısında zorlanacağı bir görüntü çizdi. Önemli olan bundan sonra oynayacağı eleme usulü maçlar var. Bu grubu geçtikten sonra muhtemel rakipleri  Nusaybin  ve ya Bağlar Belediye spor olabilir 

     Esas maraton şimdi başlayacak bu elemelerde olan takımlar daha güçlü  Diyarbakırspor’un buna hazırlıklı olması lazım çok dikkat etmesi lazım  1 yıllık emek bir maçta gidebilir.  Teknik heyetin futbolcuları iyi motive etmesi lazım.

           Herkes bu kısıtlı maç süresinde eksikleri olsa da Diyarbakırspor'a destek çıkılması  lazım  ara  vermeden .Diyarbakırspor'un bu çıkışını sürdürmesi lazım