DİYARBAKIRSPORUN 54 YILDIR TESİSİ YOK

54 yıllık bir geçmişi olan takım şehir takımı 11 yıl süper ligde başarı ile mücadele etmiş doğu ve Güney Doğu Anadolu'da süper lige çıkma başarısı göstermiş takımdır. Bunu ilk yapan takım unvanına sahiptir. Süper ligde 3 büyüklerin korkulu rüyası olan Diyarbakırspor gelen takımlara deplasman hatırlatan takımdır. Şimdi yeniden o görkemli mücadeleyi yakalamak için desteğe ihtiyacı vardır. Fakat yalnız bırakılmaktadır.

Yalnız görüyoruz ki Diyarbakırspor’a şehirde destek yoktur. Bu yapılan vefasızlıktır. Bütün şehirler kent takımlarına sahip çıkıyorlar ama Diyarbakır’da tam tersi sahip çıkan çok az bir kesim var diğerleri başarı varsa görünüyorlar kötü gidişat sportif başarı yoksa hepsi ortadan kayboluyorlar.

Diyarbakırspor 54 yıllık geçmişi olmasına rağmen bu süreç te bırakın tesisi dikili bir ağacı yoktur Bunda yönetenlerin suçu çoktur. Hep hazır günü birlik başarı peşinde koşan yönetimler gelmiş günü kurtarmışlar ama takıma katkıları olmamış borç bırakarak kulubu sakıntılara sokmuşlar yeni yönetimlere ağır borç bırakarak  gitmişler  54 yılda her gün 3 tuğlabıraksan bugün tesis te olurdu. binada 

Diyarbakırspor'un tarihinde tesis alt yapı için  çalışma olmamammış gelen başkanlar secim öncesi gelirsem ilk işim alt yapı tesis demiş geldikten sonra bu sözü unutmuş askıya almış yıllardır dısarıya transfer için harcanan paranın haddi hesabı yok gelen yönetimler getirdikleri  teknik adamlarda hazırı alıştırmışlar  buda  Diyarbakırspor'a   yansımış

Yönetimlerin eline çok fırsat geçmiş tesis konusunda süper ligde hangi kapıyı çalsaydı istediğini rahatlıkla alabilirdi. Şimdi ilçe takımlarının sosyal tesis ve antrenman yapacağı sahası var. Diyarbakırspor dahil bu şehirde hiçbir takımım alt yapı tesisi yok hepsi kirada ya da belediyenin tesislerinde kalıyor.

Dış transfer bir gelenek olmuş bizim  gençler hep 2. planda kalmış birde dayıyorlar memlekette  futbolcu yetişmiyor önce sen değer ver güven forma ver bak futbolcu yetişiyormuş yetişmiyormu  gör  Diyarbakır şehrinde yetenekli gençler var potansiyel var ama bunu kulüplerimiz değerlendiremiyor.

Diyarbakırspor zamanında bütün  Bölge takımlarına sahip çıkmış hepsine katkısı olmuş  süper ligde oynarken bölgeye büyük heyecan getirmiş hareket getirmiş şehre  ve bölgeye ekonomik yönden çok yardımcı ve katkı sunmuş  

Son yıllarda sporda çok geri kaldık özellikle futbolda ilçe takımları bile bu işi bizden iyi yapıyorlar onlar miliyetçi bizde herkes menfaat çıkar pesinde olunca buda sportif başarıyı engelliyor. Haliyle herkesten  geri kalıyoruz.

Şehir büyüdü Bağlar ilçesi tarafında saha yok antrenman tesis alanları çok yetersiz bunların şehir genelinde çoğalması lazım şehir parktan geçilmiyor park yerine sportif alanların çoğalması daha mantıklı olmazımı gençlerimizin insanlarımızın spor yapacakları yerlerin çoğalması lazım.