BOĞULMA VAKALARI

Son dönemlerde hava sıcaklıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. Sadece ülkemizde değil, küresel bazda durum böyle. Öyle ki her geçen gün rekor üstüne rekor kırılıyor. Belki de dünya bize onu ne kadar hor kullandığımızı haykırıyor. Bu durumda bir şeyleri iyi okumak gerekir.

Uzmanlar her gün bu hususta açıklamalarda, uyarılarda bulunuyor. Bu durumdan en çok etkilenenlerin yaşlılar olduğu söyleniyor. Hatta günün belli saatlerinde dışarıya çıkılmaması için ikazlarda bulunuyorlar.

Şüphesiz çok sıcak. Bu konuda hemfikiriz. Gençler, çocuklar hem bu sıcaklıklardan istifade etmek için hem de bir nebze olsun eğlenmek için kendilerini serin sulara bırakmak istiyor. Ancak bazı serin suların onları yutabileceğinden bihaberler. Ya da bir şey olmaz, yüzmeyi biliyorum vs deyip giriyorlar tehlikeli serin sulara... Ve maalesef acı haberler peş peşe geliyor.

Bu konuda anne ve babalara ciddi sorumluluklar düşüyor. Çocuklarını bu konuda bilinçlendirmeleri elzem hale geldi. Aslında çocuklara erken yaşlarda yüzme eğitimi verilmeli. Tabi bu tehlikeli sulara girilmesi anlamına gelmiyor. Zira uzmanlar da bu konunun altını çiziyor; ne kadar iyi yüzülürse yüzülsün boğulmayla sonuçlanabilecek sulara girilmemesi gerektiğinin…

Yüzme eğitimi ile alakalı şunu da ekleyecek olursam; belediyeler, halk eğitim merkezleri gibi kamuya hizmet veren yerlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu eğitimle başlayabilir mesela. Ki bazı belediyelerde yüzme eğitimi için kursların açıldığını gördük. Bu da bize şunu düşündürüyor; demek ki isteyen yapabiliyormuş.

Zaten kötü süreçlerden geçiyoruz. Gencecik körpeler toprağın altına girmesin. Artık acı olaylar son bulsun diye ümit ediyorum. Bu yüzden de lütfen bilinçli ve duyarlı olalım.

Sevgilerimle…