SİSTEMİN BİR PARÇASI OLMAK

Dünya düzeni sistem olarak tanımlanır. Biz insanlar da doğal olarak bu sistemin birer parçalarıyız. Aklı, mantığı olan birer varlıklar… Tabi fıtratımızda duygularımız, hislerimiz de yer almakta. Vicdani değerler çerçevesinde bir araya geldiğinde mantık ve hisler, tadından doyum olmaz. Fakat gelin görün ki işler bizim istediğimiz gibi yürümüyor. 
Dünya’da bir hiyerarşi var. Biz insanoğlunun sürü psikolojisinin keşfedilmesiyle ortaya çıktı. Böylelikle yöneticiler, liderler, devlet büyükleri baş gösterdi. İnsanlık için insan öldürmeler başladı. Ne için? İnsanlık için. Kardeş kardeşi, anne-baba evladı, evlat anneyi-babayı öldürüyor. Ta o zamandan günümüze dek… Peki bu işin içinde insanlık ya da vicdan nerede?
İnsan hamurunda öyle bir kötülük yatıyor ki açığa çıktığında tahmin dahi edilemeyecek durumlar oluşabiliyor. Sorsan kimse doğru bulmaz. Ancak yapıyor insanoğlu. Bu noktada verilen zararın boyutuna odaklanmak gerekir. Oluşan zayiat nelere sebebiyet verdi? Bu uğurda kimler kimler yok oldu. Değdi mi? Belki bu açıdan değerlendirilirse büyük resmi daha net görebilir insan.
Sevgilerimle…