SOKAK HAYVANLARI II

Bir önceki yazıda yer almayan ama muhakkak olması gereken birkaç noktaya daha değinelim. Zira önemli bir konu ve birçok can kaybı yaşandı. Öyle es geçilecek bir sorun değil. Ciddi anlamda üzerinde durulmalı ve çözüm üretilip harekete geçilmeli. Buradan yetkililere çağrıda bulunduk. Sorun ortadan kalkmadığı sürece de gücümüzün yettiği kadar dile getirmeye devam edeceğiz. 
Evet, hayvanların masumiyetine ve sorumluluğun bizde olduğuna dikkat çekmiştim. Bu konuda neler yapılması gerektiğine de yer vermiştim bir önceki yazımda. Özellikle barınaklar üzerinde duracağız. Konuyu en başta yerelde değerlendirelim. Diyarbakır’da Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi var. Evet. Orada çalışanlarla birebir iletişime geçtim. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sadece yaralı hayvanları kabul ettiklerini, iyileştirip sahiplendirdiklerini söylediler. Sizce de bu noktada bir noksanlık yok mu? Yaralı olmayan, aşılanması, kısırlaştırılması gereken hayvanlara kim müdahale edecek? Demek ki yeterli değil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Diyarbakır’da. Sadece Diyarbakır değil, ülkenin dört bir yanında yeni barınaklar, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezleri açılmalı. Adam akıllı faaliyet yürütmeli. Bu iş ciddiye alınmalı. Hangi belediye olursa olsun fark etmeksizin sağlıklı çalışmalar yürütme. 
Bir diğer önemli bir konu da hayvanların beslenmesi. Herkes ama herkes elini taşın altına koysa hiçbir hayvan aç kalmaz. Doğal olarak da en büyük faktör ortadan kalkmış olur. Tabi yine sorumluluğun büyük kısmı belediyelerde olmalı. Zira son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılardan ötürü biz vatandaşlar tam anlamıyla üstlenmekte yetersiz kalacağız. Elbette bir kap mama kimseyi sarsmaz ancak süreklilik halinde yetişemeyiz. Bu yüzden diyoruz ki belediye gibi halka hizmet etmek için var olan yerler rant peşinde koşmak yerine, gerçek anlamda çalışmalar yürütseler ne güzel olur!
Son olarak şunu da ekleyecek olursak; pitbull cinsi köpekler için de, hayvan sahiplerine gerekli yaptırımlar uygulansın! Yapılacak şeyler ortada. Biraz dikkate alınsa aslında bu husus, sorun çözülecek.