TÜRKİYE YAŞANILACAK YER Mİ?

Jeopolitik konumu, coğrafi yapısı, tarihi dokusu, doğa güzellikleri ve verimli toprakları… Tam bir cennet prototipidir Türkiye. Dünya üzerinde bulunan en önemli boğazlardan ikisi Türkiye’de mesela. Üç tarafının denizlerle çevrili olması yarımada özelliğini kazandırıyor. Tarihe bakıldığında buraya yani Türkiye’ye sahip olmak için onca mücadeleler verilmiş, onca savaşlar yaşanmış. Sayamayacağımız onca şeye sahipken neden bunun kıymeti bilinmiyor? diye sorgulamak kaçınılmaz oluyor. 
Peki bu güzelliklerin kıymetini bilmek için ne yapmalı? Eminim herkesin bu noktada bir fikri vardır. Birçok cevabın da temel dayanağı siyasidir. Ancak sadece siyasetten mi kaynaklanıyor bütün sorun? Bence hayır. Büyük oran elbette yönetim şekli. Ama bir yandan insanoğlunun fıtratı göz önünde bulundurulduğunda tek sorunun yönetim olmadığı aşikar.
Mevcut durumda herkes bir yerlere gitmek, ülkeyi terk etmek istiyor. Mücadelelerinin boş bir uğraş olacağı kanaatinde. Herkes yorgun, herkes bitkin… En azından benim gözlemim bu yönde. Ağzını açan herkes emeklerinin karşılığını alamadığını söylüyor. Sonuna kadar haklılar. Fakat çözüm yolu gitmek değil. Böylelikle tepeden tırnağa herkesin ama herkesin elini taşın altına koyması gerekir bir şeyleri düzeltmek için. Bu ülkenin ve bu ülke insanlarının ne kadar değerli olduğunu tüm dünya biliyor. Biz neden bunun farkında değiliz? Bir düşünelim istedim.
Sevgilerimle…