MİLLİ İRADE, BİR KEZ DAHA ERDOĞAN DEDİ? (II)

Hiç tartışmasız bir şekilde; tereddüt ve kaygıya kapılmadan “Evet” dedi… Hem de rakibe fark atarak, milyonlarca seçmen fazlalığıyla; Erdoğan’a 15’inci seçimi kazandırdı.. 3’üncü kez Cumhurbaşkanlığı verdi, 21 yıllık iktidarına da güven tazeledi.. Kemal Kılıçdaroğlu’na da bir kez daha “seçim yenilgisini” yaşattı.. Yani adam yine kazandı.. Ve Kılıçdaroğlu yine kaybetti…

***

Dün de ifade ettim, tekraren de ifade ediyorum.. Bir kere Erdoğan, katıksız bir şekilde; Millidir.. Kendini; milli ahlakla, milli kültürle ve milli tarihle donatmış, sade ve asil bir insandır.. İşte bundan dolayıdır ki her seçimde milletin teveccühünü alıyor, sandıklardan galip çıkıyor. Öyle inanıyoruz ki nefes aldığı müddetçe bu halk teveccühünü gösterip, onun yanında yer alacaktır?

***

Çünkü bu necip millet, yakın tarihimiz boyunca “tekçi, vesayetçi, jakoben, şoven, batı ve batıla biat etmiş” siyasi anlayışlardan ve otoritelerden çok çekti.. Din, dil, inanç, örf, âdet, gelenek ve göreneklere yönelik konulan yasaklar, atılan prangalar ve asimilasyon operasyonlarına rağmen, “diz çökmemiş, dik” durmuştur... Ve, milli iradesini tarih geçmişinden yana koruyup kollamıştır?

***

Nitekim tarih sayfalarına baktığımızda geçen yüz yıl içerisinde, Sola ve Emperyalizm köleliğine biat edici kukla şahsiyetlere “iktidar şansı” tanımadığı gibi, geçit de vermemiştir.. Biliyor ki CHP’nin varlık nedeni altı okunun temel anlamı, bin yıllık tarihin, ecdadın ve medeniyetin “inkârı ve asimilasyona dairdir?”  Siyasi kimlikler uyanık olmazsa da; millet uyanıktır, feraset sahibidir…

***

Evet, 28 Mayıs’taki sonucun mesajı nettir; “Bizi bizden etmek isteyenlere, Anadolu irfanı bir kez daha sillesini vurmuş, vesayete ve siyaset mühendisliklerinin karşısında galip gelmiştir… “ Şu hakikati artık herkesin çok iyi bilmesi gerekir… Bu millet yüce İslam dinine bağlıdır.. Hz. Muhammed (S.A.V)’in ümmeti olması hasebiyle, tarih boyunca inkârcılık tarihini unutmamıştır ve unutmaz da.

***

Biz değil, tarih sayfalarında yer alan tarihçilerin anlattıkları ve CHP’nin ortaya koyduğu siyasi anlayış ile uygulamaları bunu bariz şekilde söylüyor.. CHP anlayışı, hiçbir zaman milli olmamıştır.. Daima dış mihraklara adeta bir nevi kölelik yapmıştır.. Onların nam-ı hesabına milletin kültürüne, inancına, örf ve âdetlerine karşı hasımlık etmiş, dejenere ve asimile etme adına da inkârcılığı aşılamıştır…

***

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da nice ulema ve meşaikleri darağacına götüren, nice aileleri yetim bırakan, İsmet İnönü’nün şanı (!) ve …..sizliği değil miydi?.. İşte bu millet, yaşanan ve yaşatılanları unutmuyor… Bu milletin diniyle, tarihiyle, kültürüyle, inancıyla, Kur’anıyla, örf âdetleriyle oynayan hep CHP bünyesindeki hain şebekeler olmuştur…

***

CHP’nin milletin teveccühünü alabilmesi için, önce geçmişin hesabını verecek, sonra helalleşecek ve tabi ki, o altı okun zihniyetini ve CHP ismini de kaldıracaktır.. Yepyeni bir isim ve sonrasında geçmişe yönelik yaptıklarından dolayı da milletten özür dileyecektir.. Millete yapılanlardan dolayı İnönü’yü de lanetleyecek ki; o zaman bu millet güvenebilsin, teveccüh göstersin… Yoksa millet ne inanır, ne de geçit verir.

Bakınız, İsmet İnönü, her ne kadar Osmanlı ordusuna mensup bir Paşa olarak çıkmışsa da (!) hasbelkader orada Paşalık rütbesini almıştır ve bugünkü yönetimi de kandırabilmiştir.  Oysaki İsmet İnönü’nün inançsızlığı ön plandaydı. Bu milletin başına getirdiği de dini inançları ortadan kaldırmaktı.  Dolayısıyla değil Kılıçdaroğlu, kim gelirse gelsin CHP kendini millete inandıramaz.

***

Çünkü konuşan tarihtir, konuşan hakikattir, konuşan milletin geçmişidir.  Kimse kendini kandırmasın... Bu milletin inandığı, yüce Rabbimizin gönderdiği Kur’an-ı Kerim’dir.  Kur’anın çizgisinden külliyen yürümese dahi ona bağlılığını ilan etmiş ve kabul etmiştir.  Millet uyanıktır, tarihini biliyor, geçmişini unutmuyor.

***

Hele hele ihanet ve hıyanetlikleri hiç unutmaz, tescil defterine not eder, yeri ve zamanı geldiğinde de hesabını sorar… Tarihini de evlatlarına bırakır. Yetişen nesil, illaki o tarihe göz atar, okur, görür ve ona göre adım atar.

***

Netice itibariyle, CHP’nin artık bu memlekette yeri yoktur.  Bu kaçıncı seçim yenilgisi.. Millet bir kez daha; Erdoğan’a “Evet” dedi.  Şu da iyi bilinsin ki eğer Erdoğan milli olmasaydı, millet ona da “Evet” demezdi. Erdoğan milletin inancı paralelinde hareket ettiği için millidir, yerlidir, inançlıdır, dinidir…

***

Her şeyden önce iman meşalesiyle donatılmış bir devlet adamıdır.  Millet artık Erdoğan’ı bırakmaz. Kim ne yaparsa yapsın, deyim yerindeyse birileri hangi taşa başını vurursa vursun, imkânı yoktur Erdoğan’dan milli iradesi elini çeksin? Millet Erdoğan’dan vazgeçmez.  Erdoğan milletin teveccühüne layıktır, çünkü milli iradeyi temsil ediyor ve tatbik ediyor.

En derin saygı ve sevgilerimle.