MİLLİ İRADENİN TESPİTİ!?

Elbette ki yerli yerinde bir tespittir. Ki o irade de, milletin bizatihi kendi iradesidir… 28 Mayıs’taki seçim sonucu da; bunun tescilidir… İnşallah, millet olarak “milli iradenin” temsiliyetinde çizgimizi şaşırmayız… Evet, hal-i hazırda Erdoğan’dan başka ülkeyi idare edebilecek bir siyasi liderin varlığı, söz konusu değildir.. Hele ki bu çağda ve yer küresinin içerisinde bulunduğu siyasi ve sosyal atmosferde, ne mümkün? Aransa dahi bulunmaz…

***

Zira Erdoğan hem yerlidir, hem de millidir.. Varlığı da her şeye bedeldir.. Samimidir, ihlaslıdır ve davasına sadıktır... Dik duruşa sahiptir… Dik duruyor ve dik duracaktır. Çizgisinden sapmıyor.. Ki sapmaz da.. İnandığı yolda yürüyor ve biliyor ki yürüdüğü yol davanın yoludur... Çünkü onun yolu sırat-ı müstakimdir, dosdoğru bir yoldur.  Çıktığı yolda, salt Türkiye’nin değil, öyle inanıyoruz ki tüm İslam dünyasının ümit beslediği tek liderdir…

***

Siyasi şahsiyeti Türkiye nezdinde kabullenmiş, beğenmiş ve tercih edilmiş bir şahsiyet olmasa idi, 21 yıl bilfiil iktidar olabilir miydi? Ve bu millet ona teveccüh gösterir miydi? Dolayısıyla Erdoğan’dan daha iyi bir lider gerek sağda olsun, gerek solda olsun yoktur. Solda zaten yoktur, sağda da istikametini dosdoğru çizen bir lider bulamıyoruz… Çünkü sağda olanların hepsi yıllar önce denenmişlerdir… Ki “Denenmişler bir daha denenmez.” O yüzden Türkiye üçüncü kez “bir daha Erdoğan” dedi ve işi bitirdi. Öyle inanıyoruz ki milletin bu tespitleri de yanlış değildir.

***

Gerçekten de siyaset olarak konuşmuyoruz, dosdoğru olarak konuşmak gerekirse siyaset alanında olsun, tecrübe alanında olsun, Erdoğan gibi bir lideri Türkiye şimdiye kadar bulamamıştır ve bundan sonra da bulamaz. Erdoğan’a yakın olmamakla beraber, okuduğumuz biyografisinde çocukluğundan gençliğine ve şimdiye kadar çizgisinden şaşmamış bir liderdir.

***

Merhume Şule Yüksel Şenler’in yetiştirdiği bir insandır. Onun için Erdoğan’ın misyonuna, çizgisine, hayat felsefesine, bize göre tüm siyasi alanda en güvenilir bir lider olma vasfını taşıyor.  İslam dünyası da tümüyle kendisine güveniyor ve takdir ediyor.  İnsan olma hasebiyle elbette ki yanlışları, hataları olsa dahi iyilik terazisi her zaman kötülük terazisine ağır basarsa bu “iyi” demektir ve tercih edilmesi gerekir..

***

Erdoğan’ın şimdiye kadar kötülük tarafı da görünmemiştir. Gerek siyasi alanda, gerek bürokratik alanda dosdoğru bir çizgide yürümüştür.  Çizgisi; Allah’tan korkanların çizgisidir. Bu durumda İslam dünyası bizim düşüncemize göre Erdoğan gibi bir lider bulamaz. Sadece bizim milletimizin değil, tüm İslam dünyasının tercihidir ve beğenisidir.

***

Gerek İstanbul Belediye Başkanlığı olsun, gerek sonrasında olsun, siyasi hayatı bize göre Erbakan’dan daha fazla girişimci olmuştur… Hep, halkın beğenisini almıştır.  Şahsım, gerek işadamı sıfatıyla, gerek medya sahibi sıfatıyla, Türkiye’deki mevcut siyasi liderlere baktığımda, Türkiye’yi yönetecek herhangi bir lider göremiyorum... Tabi ki ondan başka…

***

Dediğim şu; Allah istikametinden şaşırmasın, istikamet dosdoğru bir istikamettir… Allah’a inanan dosdoğru bir insan olarak görüyoruz kendisini.. Bize göre Türkiye insanı, Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Acemiyle, Doğusuyla, Batısıyla, Anadolu’suyla herkes Erdoğan diyor.  İster beğenin, ister beğenmeyin, en azından kıblesi vardır. Kıblesi de Kâbetullah’tır. Günde 5 defa kıbleye yönelip Allah’a secde ediyor.

***

Bu zamanda İslam Dünyasının da Türkiye’nin de Erdoğan’dan başka bir tercihi yoktur.  Milletin duyguları paralelinde yürüyor, milletin istek ve taleplerine müspet cevap veriyor. Türkiye’nin siyasetinde, bu sistemde, bu düzende insan ne kadar pırıl pırıl parlasa dahi illaki “Çamur at, tutmazsa iz bırakır” kabilinden olanlar vardır.. Muhalefetin uydurma algı oyunlarıyla iktidara çamur atmaya çalıştığını hepimiz biliyoruz..

***

Kaldı ki attıkları çamurda onlar boğulup kalıyor… Çünkü hiçbir şey tutturamıyorlar.  Pırıl pırıl siyasi bir insandır. Her şeyden evvel onun inancı onu koruyor, o inancının çizgisinden sapmıyor.  Zira ehl-i kıbledir. Bu inanan Türkiye insanına yeter de artar bile…

***

Nice nice benamazları, kıblesizleri, abdest suyu yüzlerine değmeyen siyasi yüzleri gördük.  Evet, Erdoğan 21 senedir Türkiye’yi yönetiyor.. Türkiye’de de geçmişe yönelik aksi bir durum olmamıştır… Herkes mutluluk içerisinde yaşamını sürdürmektedir.  Memuriyet hayatı olsun, ticaret hayatı olsun, siyaset hayatı olsun… Her hususta mükemmel bir insandır. Onun için Türkiye “yeniden Erdoğan” dedi. Öyle inanıyoruz ki Türkiye bundan sonra da Erdoğan’dan şaşmaz ve her zaman “Erdoğan” deyip duracaktır.

En derin saygı ve sevgilerimle.