8 kişilik aile ölüme beraber gitti

Doğubeyazıt’tan ülkeyi sarsan bir haber geldi. Bir köydeoturan koskocaman aile evlerinde ölü bulundu. İşte insanın içini acıtan, yürekleri burkan bir haber daha. İhmalsizlik mi, yoksa başka bir neden mi bilinmez ama 8 kişilik ailenin yok olması tüm ülkeyi derinden üzdü. Anne, baba ve 6 çocuğu yaşama gözlerini yumdu.

8 kişilik aile ölüme beraber gitti

 7 çocukları vardı ve bir çocukları zihinsel engelliydi Antika ve Abdulkadir Zeyat çiftinin. Bir çocukları evde değildi İstanbul’a çalışmaya gitmişti, 19 yaşındaydı adı da Kemal Zeyat. Doğubeyazıt ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Alıntepe Köyünde Zeyat ailesinin kapıları kapalıydı ve komşular endişelenmeye başlamıştı bile.

>ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI                                   

>Önce kapıyı çaldılar, açan olmadı durum hemen muhtara bildirildi. “Aman muhtar yetiş” dercesine. Köy muhtarı İdris Çeri’yi de yanlarına alan komşular kapıyı kırmak suretiyle içeri girdiler. Ama girmez olaydılar, korkunç tablo gözlerinin önündeydi artık. Tam 8 kişilik aile evlerinde ölü bulundu.

>BİR ÇOCUK ZİHİNSEL ENGELLİYDİ

>Ailenin reisi, babası 45 yaşındaki Abdulkadir Bey idi. Eşi 43 yaşında Antika Zeyat  Hanımefendi. Yaşları 3 ile 18 arasında değişen çocukları Semra, Özlem, Adem, Erdem, Miraç ve zihinsel engelli Kenan Zeyat’ın cansız bedenleriyle karşılaştılar köy muhtarı ile köylüler.

>SADECE İSTANBUL'DAKİ ÇOCUKLARI SAĞ KALDI

>Durum hemen jandarmaya bildirildi, evde araştırmalar yapıldı. Evde aydınlatmak için kullanılan tüpgaz lambası bulundu. 8 kişilik Zeyat Ailesinin ya aydınlatmada kullandıkları piknik tüpünden sızan gaz, ya da gıda zehirlenmesi ihtimalleri üzerinde duruluyor.

>DHA’nın haberine göre; Muhtar İdris Çeri, olaydan köylüler olarak büyük üzüntü yaşadıklarını anlatarak; "Evin reisi Abdulkadir Zeyat, Eskişehir'de çalışıyordu dün köye geldi. En büyük oğlu Kemal Zeyat ise İstanbul'da çalışıyordu. Aileden sadece Kemal, İstanbul'da olduğu için sağ kalmış oldu. Ölüm olayı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. Cesetlere Adli Tıp'ta otopsi yapılacak. Daha sonra toprağa verilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler