Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplandı

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında Diyarbakır'da yapıldı. Toplantıda; Mart 2016 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplandı

Toplantı ile ilgili olarak ajans yönetim kurulu başkanlığı tarafından şu açıklama yapıldı:  "2016 Yılı Mali Destek Programları'na başvurular başladı. Bilindiği gibi ajansımız tarafından her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde proje teklif çağrısı usulüyle başarılı olan projelere mali destek (hibe) verilmektedir. 2016 yılında da hükümetimizin benimsediği ulusal plan ve stratejilere, bölge planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olarak yeni proje destekleri verilecek. Ajansımız tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) koordinasyonu ve işbirliği ile yürütülen 2 milyon TL bütçeli GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı ile GAP BKİ ve UNDP'nin işbirliği ile yürütülen 3 milyon TL bütçeli GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı için 04 Nisan 2016 tarihinde proje teklif çağrısına çıkılmıştır. Bunun yanı sıra taslak bütçesi 4 milyon TL olan Yenilenebilir Enerji ve Çevre Mali Destek Programı için önümüzdeki günlerde teklif çağrısına çıkılması planlanmaktadır.

DESTEK VERİLEN PROJELER

GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı ile GAP Bölgesi'nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı için 14 Nisan 2016 itibariyle başvurular alınmaya başlamıştır. Programların detayları, kimlerin başvurabileceği, destek miktarları, başvuru ve değerlendirme usulleri ile ilgili olarak Bölge kamuoyunu bilgilendirmek için hem Diyarbakır, hem de Şanlıurfa'da bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bilgilendirme toplantılarına 07 Nisan 2016 tarihinde başlanmıştır. Ayrıca proje hazırlamak isteyenlere yönelik olarak ikişer günlük proje hazırlama eğitimleri verilecektir. Eğitimler 25 Nisan-03 Mayıs 2016 tarihleri arasında Diyarbakır ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilecektir. Programlara başvurular KAYS üzerinden 1 Temmuz 2016 günü Saat 23.59'a kadar yapılabilecektir. Detaylara ilişkin bilgiler Ajansımızın web sitesi olan www.karacadag.org.tr adresinden takip edilebilir. Toplantıda ayrıca IPA II dönemi Coğrafi Odaklanma Yaklaşımı, Ajansın 2015 yılı İç Denetim Raporu ile 2015 yılı Dış Denetim Raporu ele alındı."

Kaynak: Diyarbakır Söz