Görüş Bildir

DBP'den kritik çağrı

Diyarbakır’ın Sur semtinde bugün yeniden çıkan silahlı çatışmalardan sonra Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, halka çağrı yaparak herkesi Balıkçılarbaşı Semti’nde toplanmasını istedi.

DBP'den kritik çağrı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde kazılan hendekleri kapatmak için giden polis ekiplerine ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Mahalle aralarında devam eden çatışmalar nedeniyle esnaf yine kepenklerini kapatırken, helikopterler de ilçe üzerinde uçuş yaptı.

Daha önce sokağa çıkma yasaklarının getirildiği merkez Sur İlçesi'nin birçok mahallesinde YDG-H'liler güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için hendekler kazıp, barikatlar kurdu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri kazılan hendekleri kapatıp, barikatları kaldırmak için mahallelere zırhlı araçlar ve kepçelerle operasyon düzenledi. Özel harekât polisleri ile helikopterin de havadan destek verdiği operasyonda, PKK'lılar polis ekiplerine ateş açtı. Açılan ateşlere polisinde karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüğü Hasırlı, Fatih Paşa, Cemal Yılmaz mahallelerinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Roketatarların da kullanıldığı çatışmalar nedeniyle bölgede bulunan esnaf kepenk kapatırken, halk evlerine çekildi. Mahallelerin girişlerinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, "Burada beklemeyin, tehlikelidir" diye uyarı anonsları yaptı. Çatışmaların sürdüğü mahallelerde oturan bazı vatandaşların evlerin terk ederek, kentteki yakınlarının yanına gittikleri görüldü.

DBP’DEN ÇAĞRI                    

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il başkanlığı, çatışmaların sürdüğü Sur İlçesi ile ilgili bir çağrı yaparak halkı ilçenin Balıkçılarbaşı Semti'nde toplanmalarını istedi. 'Halkımıza çağrı' başlığını taşıyan açıklamada, "Özel hareket polisleri dün akşamdan beri Sur ilçemizi abluka altına almış ve bu sabah saldırıya geçmiş bulunmaktadır. Sivil yurttaşlara yönelik helikopterler eşliğinde kapsamlı bir saldırı başlatan özel hareket polisleri, ilçenin birçok noktasında zırhlı araçlarla konumlanmış bulunmaktadır. Sabah saatlerinden itibaren güvenlik güçleri Sur ilçemize yüzlerce polis, onlarca TOMA, akrep ve diğer polis araçları ile yığınak yapmış bulunmaktadır. Saldırılarda can kayıplarının önüne geçmek iç tüm kurumlarımızı ve halkımızı bugün saat 14.30'da Sur İlçesi'nin Balıkçılarbaşı Semti'ne gitmeye çağırıyoruz" denildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şiddetli çatışmalar yeniden başladı!

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi