Son Dakika | Japonya'da Hava Trafiği: Uçaklar Çarpıştı

Japonya'da meydana gelen uçak kazası hava yolu trafiğinin oluşmasına neden oldu. Kazanın meydana gelmesinden sonra 10 uçuşun ertelendiği duyuruldu.

Son Dakika | Japonya'da Hava Trafiği: Uçaklar Çarpıştı

Olay, Japonya’nın Osaka eyaletindeki Itami havaalanı pistinde yaşandı. All Nippon Hava yollarına ait iki uçağın kanat kısımlarından çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Yaşanan bu çarpışma sonucunda 10 uçuşta aksama yaşandı.

Geçtiğimiz Ay Uçak Kazaları İle Dünya Gündemine Oturan Japonya’da Bir Uçak Kazası Daha!

Osaka’daki Itami havaalanı pistinde All Nippon Airways’e ait iki uçağın çarpıştığı bildirildi. Havaalanı yönetiminin yaptığı açıklamada, yerel saat ile 10.10’da meydana gelen kazada pistteki iki uçağın kanat kısımlarının hafif şekilde birbirine çarptığı söylendi. Bu olayda yaralanan olmadığı kaydedildi. Ancak 10 uçuşta aksama yaşandığı ve kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Geçtiğimiz Ay Yaşanan Uçak Kazasında 5 Kişi Ölmüştü!

Olay, Japonya’nın Hokkaido eyaletinde yaşanmıştı. New Chitose Havalimanı’ndan Japonya Tokyo’daki Heneda havalimanına gitmekte olan Japon havayollarını ait 516 sefer sayılı Airbus A350 tipi uçak, iniş sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetlerine ait MA-722 tipi uçakla 2 Ocak tarihinde çarpışmıştı.

Kazada deprem bölgesine yardım malzemesi taşıyan uçaktaki 5 personel hayatını kaybetmişti. Uçağın pilotu yaralı olarak kurtarılmıştı. JAL uçağındaki 367’si yolcu 12’si mürettebat 379 kişi ise başarılı bir operasyonun ardından sağ olarak kurtarılmıştı. Kaza sonrası yapılan soruşturmada JGG uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıkmıştı.

16 Ocak’ta ise Cathay Pacific’e ait bir yolcu uçağının, ülkenin Hokkaido eyaletindeki New Chitose havalimanı pistindeki Korean Air’e ait bir uçakla çarpışmıştı. Ancak olayda yaralanan olmamıştı.

 17 Ocak’ta ise Güney Kore merkezli Jeju Air firmasına ait bir yolcu uçağının Fokuoka havalimanında bulunan taksi yolu dışına çıktığı bildirilmişti. Kimsenin yara almadan atlattığı bu kazanın benzerinin ise 10 Ocak’ta da yaşandığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Son Dakika: Japonya’da 7.6’lık Deprem Oldu! Güncel Ölü Sayısı 278!
JAXA: SLIM Uzay Aracı Yeniden Çalıştırıldı
Nakliye uçağı düştü: 74 ölü

Kaynak: İHA