Görüş Bildir

ALTINORDU GERÇEĞİNİ YARATMAK ÇOK MU ZOR

“Alt yapıda ne durumdayız?” başlıklı yaklaşık Son 8 yıl içinde iki defa yazmıştım bu üçüncü yazım olacak   aradan 8 yıl gibi uzun bir süre  geçmesine rağmen bir arpa boyu kadar yol almamışız. Hep üst yapıya büyük bütçeleri ayırmışız ama oradan da kısa süreli de olsa başarı gelmemiş, maalesef  hep geriye gitmişiz.

8 Ağustos 2012 tarihinde. Seyit Mehmet Özkan, Altınordu A.Ş.'nin başkanı olurken, halen görevine devam eden Hüseyin Eroğlu ise takımın ilk teknik direktörü oldu. Kulüp Başkanı  Seyit Mehmet Özkan ve teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile istikrarlı çalışıyorlar  hem üst yapıda hem de alt yapıda ve hemde  tesisleşmede çığır açtılar Niğde Anadolu FK diye Türkiye 2.lig B kategorisinde Pilot takımları da var var da var….

 Altınordu’nun 4 merkezi var… Yeşilyurt (Sait Altınordu Tesisleri), Torbalı (Metin Oktay Yerleşkesi), Selçuk (İsmet Orhunbilge) ve Kuşadası (Beytullah Baliç Yerleşkesi)… Ve tesis yapma işlemleri devam ediyor… Sadece Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde 6 çim saha (hepsinin adı bir futbol adamına atfedilmiş), özel kaleci çalışma alanları, özel forvet çalışma alanları, Futsal salonu ve daha neler neler… Yaa bizde ne var !  Bölge kuluplerimizde ne var !  ona bakmak lazım

 2013 yılından beri çeşitli yaş kategorilerinde Milli takıma 60’ın üzerinden fazla  futbolcu gönderdiler. Avrupa ‘ya futbolcu ihraç ettiler  Roma da Cengiz Ünder, Leicester City ‘de Çağlar Söyüncü .Başkaşehirde Ragil Tavir ,Fenerbahçe’ de  kaleci Berke Özer,Barış Alıcı, Trabzonspor’ da kaleci Ece Kardeşler Sivassporda Erdoğan Yeşilyurt  ve bu yıl A milli takımlara  seçilen forvet Enis Destan , Oğulcan Üner gibi yıldızlar da Avrupa’ya gitmek için gün sayıyorlar.

Diyarbakır da ve Bölge takımlarımızda  yıllardır Alt yapı üvey evlat muamelesi görüyor. Özelikle Profesyonel Takımların yöneticileri alt yapıyı angarya olarak görürler, tesis yapmayı aklının ucundan geçirmezler  , işin ehli olan Antrenörleri göreve Getirmedikleri gibi  bir plan programları da  yok, kimse gazel okumasın ne alt yapı konusunda bilgili yöneticilerimiz var ne de  yöneticilerimizin  çoğunun futbol ile geçmişleri var daha önce futbol topunu bomba diye görüp karakollarla teslim edecek olanlar kulüplerimizi yönetmeye çalıştılar.   son 20 yılda özelikle bölge kulüplerimiz ya valiliklerin yada belediyelerin sırtından geçinmişler hep vitrine oynamışlar günü birlik başarı beşinde koşup yazılı ve görsel medyada yer almanın derdine düşmüşler taşıma su ile değirmeni döndürmeye çalışmışlar gelinen noktada ne tesislerimiz var ne de Altınordu gibi  üst yapıda oynayan futbolcularımız var , ne süperliğde oynayan futbolcularımız var,ne Avrupa da ne milli takımlarda oynayan futbolcularımız var  …..

Son olarak Bölge Takımlarımız  ve Diyarbakır’da ki profesyonel Takımlarımız  artık oturup geçmişte yaptıkları hatalarından ders çıkarmaları lazım  Yanlış transfer yapıp paraları saçmak mı doğru, yoksa Altınordu örneğinde ki gibi kendi futbolcusunu yetiştirip başarılı olmak  mi? Daha mantıklı 

Sağlıcakla kalın …….


Bu Makale 1181 kere okunmuştur.

Yorumlar