Görüş Bildir

DİYARBAKIRSPOR FİNALDE KAYBETTİ

Final maçları konusunda kentin takımlarının şanssızlığı biliniyor. Geçmişte yaşanan final maçlarında hiç bir zaman başarılı olamadık. Bu talihsizlik bir kez daha tekrarlandı.

Halkın gerçek takımı, çocukluk sevdamız efsane Diyarbakırspor önceki gün 3. Lig kapısından döndü. Bölgesel Amatör Lig final maçında Iğdır Belediyespora 1-0 yenilerek, 3. Lig şansını kaybederek, taraftarlarını üzdü.

Aslında biraz sürece değinmek lazım ve final maçına kadar nasıl gelindiğini sizlere anlatmak istiyorum…

Mazisi başarılarla dolu olan efsane Diyarbakırspor,  9 yıl önce düştüğü amatör ligden çıkmak için sezon başında iş adamı H.İhsan Aydın’ın çabalarıyla yeniden eski günlerine dönmek için büyük bir yapılanmaya gitti. Kısa sürede ciddi bir ekip oluşturuldu. Murat Yiğiter’in teknik yönetiminde büyük bir heyecan yaratıldı. Fakat bu hava kısa sürdü. Deneyimli teknik adam, iki haftalık bir sürecin ardından görevini bıraktı. Yerine apartopar Seyithan hoca geldi. Kısa sürede eksikler giderildi ve takım uzun süre bir hazırlık süreci geçirdi. Ligin başlamasıyla beklenen sonuçlara ulaşıldı ve Diyarbakırspor finale yükseldi.

Diyarbakırspor  hafta sonu  Ankara Osmanlı Stadyumunda  az sayıdaki gerçek taraftarlarının desteğiyle çıktığı müsabakada Iğdır Belediyespor karşısında arzuladığı gollü bulamayınca şampiyonluk umutlarını başka bahara bıraktı.

Sezon başında elini taşın altına koyup yeni bir yapılanmaya giden yönetim, teknik heyet ve sporcu transferlerinde de yanlış yönlendirildi. Grup maçlarından önce sezon başında antrenör Aytekin Yıldırım ve sportif direktör Ramazan Kahramaner ile başlayan Diyarbakırspor, transferleri de bazı menajerler birlikte yaptılar  ve akabinde ikili arasında yaşanılan anlaşmasızlıklardan dolayı görevlenirine son verilerek takımın başına 13 Mart tarihinde deneyimli teknik direktör SeyithanÖzdaş  ve ekibinin getirilmesi de yanlış bir seçim oldu. Nedeni ise Seyithan hoca, takımın başında yer almayacak sadece türbinden direktifler verebilecekti bilerek be isteyerek yapılan tercih bence yanlış bir karar oldu ve Diyarbakırspora pahalıya mal oldu.

Şampiyonluk maçında Iğdır Belediyespor karşısında ilk 20 dakika etkili görünmeye çalışan Diyarbakırspor yakaladığı mutlak tek pozisyonda topu direğe vurdu bu dakikadan sonra Diyarbakırspor sahada adeta yokları oynadı, rakibin üzerine gidemediği gibi maçın ikinci yarısında rakibine pozisyonlarda verdi. Rakip takım  Diyarbakırspor’u iyi analiz etmişti be istediğini de aldı.  Bunları maalesef bizim teknik heyet için söyleyemeyecem  ya son dakikalarda stoper  oynayan  kaptan Emin Aba’nın  oyundan alınıp yerine yedek kulübesinde bekleyen stoper İslam’ın oyuna girmesi çok ilginçti. Çünkü kaptanın bir sakatlığı yoktu kısacası yanlış kadro mühendisliği, yanlış  oyuncu değişiklikleri  ve yedek kulübesindeki yetersizlikler şampiyonluğa mal oldu.

Ama Diyarbakırspor’a bir öneride bulunarak sözlerimi tamamlamak istiyorum. Eğer bu takım eski şaşalı günlerine dönmek istiyorsa, kentin tüm dinamikleri ile birlikte hareket edip geçmişten ders çıkararak güçlü bir yönetim ve doğru bir planlama ile yoluna devam etmelidir. Bu kentin en büyük markası olan Diyarbakırsporu gerçek anlamda sahiplenmeli ve birlik beraberlik sağlanmalıdır. Eğer bu ifade ettiğim ortam sağlanmaz ise Diyarbakırspor’u daha çok amatör liglerde göremeye devam ederiz.


Bu Makale 1242 kere okunmuştur.