Görüş Bildir

DİYARBAKIR DSİSPOR GERÇEĞİ

Ulusal ve yerel basında bir haber yayınlandı, bilmem dikkatinizi çekti mi?. U15 Milli Takımı’nın Kuzey Makedonya ile yapacağı özel karşılaşmanın kadrosuna çağrılan tek amatör sporcu Diyarbakır’dan. Bu gurur duyulacak başarıyı gerçekleştiren kulüp DSİSpor. 14 yaşındaki Arda Öztürk,milli forma ile hem kulübünü hem Diyarbakır’ı temsil edecek.               

DSİSpor’la ilgili böyle güzel gelişmeleri hep görüyoruz ve takip ediyoruz. Yıllardır Türkiye şampiyonalarında başarılı oluyor, profesyonel liglere oyuncular kazandırıyor. Bugün Süper Lig’in alt yapısı ve alt liglerde hemen bir çok kulüpte DSİSpor patentli oyuncuları görmek mümkün. Yeşil-Beyazlı kulüp kurmuş olduğu sistem ve hayata geçirdiği tesisleşme hamlesiyle bu konuda aranan, tercih edilen marka bir yapı haline geldi. Türkiye’de Altınordu’nun bir benzerini Diyarbakır’da DSİSpor başardı. Yarışmacı değil, yetiştirici kulüp etiketiyle gençlerin umudu haline geldi.

Tabi bu aşamaya kolay gelinmedi. Yılların bir emeği ve özverisi var. Her şeyden önce eski kulüp başkanı Menderes Lale’nin başrol oynadığı tesisleşme hamlesi. Kulübün kendine ait güzel bir tesis var. Bir çok profesyonel kulüpte bu imkan yok. Bir de işin asıl önemli boyutu olan alt yapıda bu başarıları hayata geçiren emektarlar, kahramanlar. Ahmet Tanış ve Müslüm Doğan akla gelen ilk isimler. İkisi de bildim bileli alt yapıya, gençlere hizmet ediyor. Çocuklarından ve ailelerinde çok, bölgenin gençlerine zaman ayırarak. Emekle ve doğru eğitim vererek. Ahmet Tanış hocamız Diyarbakırspor’a da zamanında çok futbolcu kazandırdı. Bugün hala ilk günkü aşkla ve tutkuyla yarınların umutlarını çıkarmaya gayret ediyor. Tüm bu başarılar olurken, bunlara destek olmak yerine oturmuş sistemi ve başarı halkasını bozmak için çalışanlar da yok değil. Diyarbakır’ın kaderi mi bilinmez ama iyi giden bir işe çomak sokmayı meslek edinenler her zaman oluyor. Onlara sözümüz ;bırakın gölge etmeyi başka ihsan istemez. Rahat bırakın da sizin yapamadıklarınızı başaranlar işlerine devam etsin. Daha çok genç ve çocuk sokaklardan, kötü alışkanlıklardan kurtarılarak spor sahalarındaki hayallerine kavuşturulsun. DSİ Bölge Müdürü sayın Mahir Arslan ve kulüp başkanı sayın Mehmet Derviş’in bu hususta doğru bir tutum takınarak fitneci ve bozgunculara fırsat vermeyeceğini düşünüyorum.Gerek sayın Arslan,gerekse Yıldız sporu seven ve gençlerin sporla buluşmasını önemseyen isimlerdir. Tek bir çivi çakmamış olanların var olan çivileri sökmesine izin verilmemeli.

DSİSpor’un başardıkları, yapmış olduğu tesis ve alt yapı hamlesi bölgedeki tüm kulüpler için iyi bir örnek teşkil etmelidir. Başarı ancak bu şekilde gelir. Aksi takdirde uzun vadede yerimizde saymaya devam ederiz.


Bu Makale 2646 kere okunmuştur.

Yorumlar