"BIRAKIN GİDİN"

Bugünkü yazımda çok değerli iki insandan bahsetmek istiyorum. Dile getireceğim bu kişilerin yaptığı hizmetleri sizlerinde taktir edeceğine yürekten inanıyorum. 
Bu takıma çok büyük hizmetler yapan başkan Çetin Sümer ve teknik direktör Güvenç Kurtar’a çok haksızlıklar yapılıyor. Onların verdiği mücadeleyi görmezden gelmek doğru bir yaklaşım değil. Bu nedenle
'Balık baştan kokar' atasözüyle yazıma başlamak istiyorum.
Anlayan anlar yani.
Gerçekten de öyle. Başın sorunlu olduğu bir kulüpte hiç bir şey düzgün gitmez. Bunun en büyük örneğini de şimdi çok net görüyoruz.
Çünkü başkan problemli. Yani başta sorun var. Konuştuklarını unutan, ertesi gün söylediklerini kendi kendine yalanlayan bir kulüp başkanımız var. Devamlı olarak gülünç duruma düşen ve haber ajanslarının aranan isimlerinin başında yer alıyor. Bu konuda Çetin Sümer tebrik etmek lazım. Çünkü Erman Toroğlu'nun bu anlamda yerini fazlasıyla doldurdu. Gelecek sezon maraton programından kesin olarak teklif alır. Bu kadar donanımlı bir başkanı gökte arasalar bulamazlar. Aslında başkanın yaptıkları hizmetleri sıralamak gerekir. Çünkü göreve geldiği günden buyana kulüp çalışanlarının maaşlarını ödemeyerek ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Şişirme transferleri Diyarbakırspor'a kazandırdı. En büyük transferini Teknik Direktör Ziya Doğan'la gerçekleştirdi. İyi ve kaliteli futbolcuları Diyarbakırspor'dan kaçırttı. Futbolcu alacaklarını ödemeyerek büyük bir zafer elde etti. Diyarbakırspor'un kurtarılması için çok önemli bir adım atarak Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gündeminde yer alan Teknik Direktör Güvenç Kurtar'ı Diyarbakırspor'a kazandırdı. Bu nedenle helal olsun büyük başkan! Tebrikler! Diyarbakır’ senin gibi bir başkan bir daha gelemez. Bu nedenle lütfen bu takımı her ne pahasına olursa olsun bırakma! Çünkü bu kentin sana ve senin gibi değerlere ihtiyacı var!
Büyük başkan için bu kadar övgü sanırım yeter!
Şimdi sıra Diyarbakır'ın ve Diyarbakırspor'un medarı iftiharı Teknik Direktör Güvenç Kurtar'a geldi. Bu hocamızı da anlatmadan geçmek doğru olmaz. Diyarbakırspor'a bu kadar önemli hizmetleri var. Bu nedenle bir iki cümlede hocamızla ilgili konuşmalıyız. Gerçekten çok aranan bir hoca olduğu için Diyarbakırspor'a geldiği için teşekkür etmek lazım!
Her hafta ayrı bir on birle sahaya futbolcu çıkaran, sezon sonunun yaklaşmasına rağmen futbolcularının pestilini çıkarırcasına günde çift idman yaptıran, takımı kentten uzaklaştıran, maç sonlarında yaptığı çarpıcı açıklamalarla futbol severlerin yüreğine su serpen ve kişisel hırsları nedeniyle futbolcuları kadro dışı bırakan, takımın en iyi futbolcularını Diyarbakırspor'dan soğutan muazzam bir hocaya sahip olduğumuz için binlerce defa şükürler olsun!
Gerçekten de hem başkanıyla hem de hocasıyla Türk futboluna renk katan Çetin Sümer ve Güvenç Kurtar'a farklı bir lig sunmak lazım. Onlara Turkcell Süper Lig çok hafif kalıyor. Bu nedenle bırakın  gidin diyoruz. Yani iyi niyetimizle. Lütfen bizi yanlış anlamayın.