İŞTE DİYARIN DÜŞMANLARI

Diyarbakırspor'da kötü gidişat devam ediyor. Düştü düşecek denilen Diyarbakırspor, artık ölüm döşeğinde can çekişiyor.

Sezon başından bu yana önünü göremeyen güzelim takım, Turkcell Süper Lige veda etme noktasına geldi.

Neden bu takım bu hallere geldi. Küme düşeceği hiç kimsenin aklına gelmeyen bu takım, artık bu ligde son günlerini yaşıyor. Niçin böyle oldu ve bu kötü gidişatın nedenleri acaba nelerdir diye kendi kendime sordum. Ama birçok nedeni olduğunu gördüm.
Yani ne ararsan var.
Kötü gidişin nedenlerini sıralamak gerekirse, atamayla gelen, bilgi, birikimi, vizyonu ve ekonomik gücü olmayan yönetim bu takımın bu hale gelmesini sağlayan en büyük neden olarak gözüküyor. Devamına bakacak olursak yine yönetimin göreve getirdiği ve övünerek anlattığı Teknik Direktör Ziya Doğan. Hatalar zincirinin devamında da Güvenç Kurtar'da var. Diyarbakırspor'a kim veya kimler tarafından gönderilen bu teknik direktör. Göreve geldiği günden buyana yaptıkları yanlışlıklar ve aldığı saçma sapan kararlar takımın bu hale gelmesinde en büyük etken oldu.

Madalyonun diğer tarafında Diyarbakırspor'dan rant sağlayan sözde basın mensupları. Rantları elinden giden eski yöneticiler, spor taban birlikleri ve söz de taraftar dernekleri. Diyarbakırspor'dan ellerini hiç bir zaman çekemeyen bürokratlar. İşte Diyarbakırspor'un kötü gidişinin başlıca nedenleri.
Bu nedenlerin açıklamalarını maddeler halinde şöyle de sıralayabiliriz;

 

1. ATMA İLE GELEN YÖNETİM:
Mevcut yönetimde tecrübe, bilgi, birikim, vizyon ve ekonomik güç yok. Diyarbakırspor sevgisi de yok desek yalan olmaz. Çünkü şuana kadar hiçbir şey umurlarında olmadı. Ama bir-iki yöneticiyi bunların dışında tutmak gerekir.

2. ZİYA DOĞAN VE GÜVENÇ KURTAR:
Sezon başında Diyarbakırspor yönetimi, en büyük transferlerini Ziya Doğan'ı takımın başına getirerek yaptıklarını söylemişti. Bu tarz yaklaşım Diyarbakırspor'un bu hale gelmesinin en büyük nedenleri arasında yer alıyor. İpi Ziya Doğan'a kaptıran yönetim, bu çalıştırıcının ismi altında ezildi ve hiç yaptırım gücüne sahip olamadı. Hoca tercihinde büyük bir yanlış yapan yönetim, GÜVENÇ KURTAR'ı takımın başına getirdi. Kurtarıcı olarak takımın başına getirilen bu çalıştırıcının KİM VE KİMLER TARAFINDAN Diyarbakırspor’a önerildiği ise merak ediliyor.

3. BÜROKRATLAR:
Diyarbakırspor'a atama ile yönetici getiriyorlar. Yıllardır bu hastalık devam ediyor. Bu sezonda yapılan yanlış ortada. Atama ile göreve getirilen yönetimin yaptıkları herkes tarafından biliniyor.

4. DİYARBAKIR SPOR MEDYASI:
Spor yorumcuları ve köşe yazarları, bu kulübe zaman zaman çok zarar verdiler. Taraf oldular ve güçlünün yanında yer aldılar. Amaçlarına uygun olarak hareket ettiler.

5. ESKİ YÖNETİCİLER:
Diyarbakırspor'a hiçbir katkısı olmayan, sümük gibi yapışan, sömüren, görev aldıklarında bu kulübe bir çivi bile çakamayan, takımı borç batağına sürükleyenler. Rant kapısı olar gördükleri takımda tekrar görev almak için kapı kapı dolaşanlar. Kendi ceplerinden para koymadan başkalarına el açanlar. Hatta takıma katkı sunanları eleştirme cesareti gösterenler.

6. TARAFTAR GURUPLARI:
Diyarbakırspor'un değil gelen yönetimin yanında yer alanlar. Yeri geldiğinde tepki koyamayanlar. Yanlışlara alkış tutanlar.

7. FUTBOL FEDERASYONU:
Olaylı Bursaspor maçından beri Diyarbakırspor'a samimi davranmadılar. Nabza göre şerbet verdiler. Birçok maçta Diyarbakırspor'un puanlarının gasp edilmesine göz yumdular. En son geçtiğimiz hafta sonu Ankara ASAŞ Stadyum’unda oynanan Gaziantepspor maçında verilmeyen iki penaltı ile son darbeyi indirmiş oldular.

8. Spor taban birlikleri: Asıl görevleri spor kulüplerine hizmet etmek ve tüm kulüplere eşit mesafede yaklaşmak. Diyarbakırspor'un yönetimlerinde hiç bir zaman söz sahibi olamayan spor taban birlikleri, özelikle son 10 yılda bu takımın geleceğini satanlardan hesap soramadılar. Çünkü ağırlıkları hiç bir zaman olmadı.

İşte maddeler halinde sıraladığımız bu yanlışların bir araya gelmesiyle Diyarbakırspor bu hallere düştü. Turkcell Süper Lig'de can çekişir duruma geldi. Sıkıntıların diz boyu olduğu bu takıma "Allah yardım etsin" demekten başka diyecek bir durumumuz yok. Ama bu takımın bu hale gelmesinde herkesin suçu var.