"YOLUN SONU GÖRÜNDÜ"

Evet artık yolun sonu görünmeye başlandı. Ankara’da oynanan seyircili Gençlerbirliği maçında alınan sonuç, ortaya konulan futbol ve yaşanan son gelişmelerle bu kanıya vardım.

Maç ,Diyarbakırspor ve Gençlerbirliği taraftarlarının centilmence görüntüleriyle başladı.Maçta geçen Antalyaspor maçının kahramanı Erhan Şentürk  yedekler arasındaydı. Yerine sezon başından beri takıma hiçbir katkısı olmayan Musa Büyük vardı sahada. Bir başka garip olay da ,ülkesinden 2 hafta geç döndüğü için para cezası verilen Tjikuzu’nun ilk 11’de başlamasıydı.Anlayacağınız takım sanki 9 kişiyle sahaya çıkmıştı .Güvenç Kurtar böyle istedi!.Maçta tek bir pozisyonumuz 21.dakikada oldu. Sonra mı?. Gençlerbirliği adeta kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı Diyarbakırspor’la. Direkten dönen 3 top,Metin Aktaş’ın yaptığı 2  yüzde yüzlük kurtarış ve  başkent ekibinin  değerlendiremediği net fırsatları izledik. Koca Diyarbakırspor,sahada gezindi durdu ,oyuncuların ayakta kalacak halleri yoktu .Sahada o kadar kötü sporcu vardı ki  hangisini anlatalım ?. Özellikle eli belinde dolaşan Tjikuzu, emekliliği gelen (!) Musa Büyük ve top kullanma becerisi iyi olmadığı halde kazanılan her ceza atışında kendini Alex sanarak topların gerisine geçen Barış Ataş. Takım kaptanısın, üstelik Diyarbakırlısın, herkesten daha fazla gayret göstermen gerekirken tel tel dökülüyorsun, tribünlere saç-baş yolduruyorsun. Bu sözlerim Barış için, kendisine çeki-düzen vermesi lazım. Herkes sana sahip çıktı,sürekli övgüyle bahsetti ,peki sen ne yaptığının  farkında mısın?.
Gelelim kurtarıcı diye göreve gelen Güvenç Kurtar hocamıza. sezon sonu yaklaşmasına rağmen günde yaptığı çift antrenman ile sporcuların surantrene olmasına neden oldu .Takım bitkin bir halde .Oysa bu takımın moral motivasyona ihtiyacı vardı .Yoksa Ziya Doğan da çift antrenman yaptırıyordu.Bir diğer konu da Güvenç hoca takımda otoriteyi sağlamak için bazı sporcuları kadro dışı bıraktı .Ajanslarda flaş haber olarak  geçti. Sonra ne mi oldu?.Önce Ümit Bozkurt affedildi, şimdi sıra Erdinç ve kaleci Gökhan’da.Madem affedecektiniz neden bunları basına yansıttınız?Neden kaos yaratınız?.Güvenç hocanın bu saatten sonra afedilen ve afedilecek sporculardan nasıl verim alacağı ise meçhul.
Bir de yönetimdeki çarpıklıklar.  Başkanın  hafta içinde hayali şirketin 2.Başkanı çıkması kafaları karıştırdı!. Antalyaspor  maç primlerini 2.Başkan Ahmet Oran, son anda ödemeseydi ajanslarda yeni bir kriz patlak verecekti.  Başkanın sorculara verdiği çeklerin  karşılıksız çıkması ise başka bir hüsrandı .Sezon başından beri yönetimin yetersiz olduğu bilgi birikimlerinin ve vizyonlarının olmadığını belirtiyorduk .Bu iş sadece 1-2 yöneticinin iyi niyetiyle olmuyor. Sivasspor’un Antep deplasmanında  nasıl puan aldığını tüm Türkiye gördü. lobimiz yok diyoruz vizyonumuz yok diyoruz söylemek istediğimiz budur.eğer görevdeki Yönetim Diyarbakırspor’u gerçekten sevseydi, devre arasında "bizden bu kadar" diyerek  anahtarı kendilerini göreve getiren siyasilere verirlerdi. Yapmadılar, kumar oynadılar. Kendileri değil Diyarbakır  ve Diyarbakırspor kaybetti.Yönetim de  yetersiz,en büyük transferimiz Ziya doğan (!)  da yetersizdi .Kurtarıcı olarak gelen Güvenç Kurtar da maalesef "Kurtarıcı" değilmiş.
Gerçekler acıdır,üzülerek de olsa ifade etmek zorundayız, son 7 haftaya girerken yolun sonu göründü !.