Görüş Bildir

KALEMİN DİLİ

KİMSE OY DEVŞİRME ADINA HADSİZLİK YAPMASIN?..

Evet bir kaç oy uğruna, kimse ama hiç kimse hadsizce ve şuursuzca Kürtler üzerinde, “rakip tanımalarıyla”, ayrıştırıcı dil kullanarak, kendine göre “siyasi malzeme” yapmasın!.. Özellikle Partilerin Siyasi lideri “Şu siyasetçi, Kürtler’e terörist dedi, Şu Kürtlere bunu dedi” iddiasıyla, beyanıyla, siyaset devşirmesin.. Çünkü, Kürtleri incitiyor bu sözler..

***

Yasalarımızda, “terörist tanımı ve terörist örgütler” açık bir şekilde, beyan edilmektedir.. Ve hiç birinde; “Kürtler teröristtir” ibaresi olmadığı gibi, “Kürtleri yasadışı bir örgütle ilişkilendirme” durumu da, iması da söz konusu değildir.. Kürtler de, Türkler de, bu coğrafyanın “asli unsurları” oldukları gibi, Selçuklu Devletinden başlamak üzere, bugün dahil bir olmuşlardır?..

***

Vaki olan “misakı/sözleşmesini” asırlardır süre geldiği gibi, sarsılmaz oluşudur.. Ne siyasi ihtiraslara, ne de ülke yönetimlerine dair “bir kaç oy uğruna” yok etmeye, bölüp, parçalamaya, kimsenin gücü yetmedi ki yetmez de.  Dün olduğu gibi bugün de aşikardır “birliğin ve dirliğin” bakiliği… Onun için de, “Kürtleri ayrıştırmaya, ötekileştirmeye, bölmeye, parçalamaya, yabancılaştırmaya kimsenin haddi olmadığı gibi, gücü de yetmez!…”

***

Kaldı ki, “PKK Kürtlerden müteşekkil” değildir olmamıştır da!.. Ve hiç bir siyasi irade, bunu dikte edemez, siyasetine “oy devşirme kartı yapamaz…” Öyle inanıyorum ki, bu minvalde “siyasi eğilim” gösteren her kim olursa olsun, dindar, muhafazakar, barışı, kardeşliği, birliği ve bütünlüğü savunan, özgürlüğün, hürriyetin toplumsal mutabakatla, sağlanabileceğine inanan Kürtler, onlara “kırmızı kart” gösterip, siyasetin çöplüğüne atar…

***

Velhasıl, yüzyılın seçiminin son virajına girerken, “bir kaç oy daha fazla alabileyim, ya da rakibimin bir kaç oyunu daha nasıl düşürebilirim” uğruna, bizi bizden etmeye meyil edilmesin, etmeyin! Kimse ne Kürtleri ve ne de Türkleri ve ne de ülkenin etkin zenginliğinde yer alanları, bir birine hasım edecek “akıl tutulması” hadiselere yeltenmesin.. Yapılırsa, ülkeye ve millete yazık olur..

***

Ne diyelim, Allah böylesi akıl girdabında yer alanları ishal etsin, ülkenin, milletin ve bizlerin de akıbetini “hayreyleyesin..”

***

KİM KİMDEN OY ÇALIYOR?!…

Vaziyet, gösteriyor ki “birbirlerinin tabanından oy tırtıklayanların” başında Altılı masa üyeleri geliyor. Ve en çok da “kan kaybı yaşayan da, masanın patronu gibi gözüken CHP görünüyor..”

***

Nitekim, İstanbul mitinginde görüldü ki, tüm parti liderleri “kendi tabanlarına, kendi partililerine” mesaj verip, güç istedi.. Maltepe’deki kalabalık, hangisinde var ki..

***

Olsa idi, Maltepe’deki altılı masa mitingi ile AK Parti’nin Atatürk Havalimanındaki mitingi, birbiriyle kıyaslanırdı?.. Ama yok.. Ne diyorlar, sizinkisi 500 bin, onların ki 1 milyon 700 bin..

***

Ne Akşener karşı mahalledeki “milliyetçi” oyları devşirebiliyor?..

Ne Davutoğlu karşı mahalledeki “muhafazakar” oyları devşirebiliyor?

Ne Babacan karşı mahalledeki “liberal” oyları devşirebiliyor?

Ne de Karamollaoğlu karşı mahalleden “milli görüş” oylarını devşirebilir?…

Ki, Gültekin bey’i saymıyorum bile!…

***

Hal-i durumda kim kimden oy alabilecek?!.. Netice itibariyle, CHP tabanı siyasi timsah alanına yem etmiş durumda.? Tek odaklandığı hedef, yürütmeyi ele geçirmek..

***

Yani, Cumhurbaşkanlığı koltuğu olsun, gerisi ne olursa olsun.. Tıpkı, Erdoğan iktidardan gitsin de, ülkeye ne olursa olsun aklının faaliyet gösterdiği proje gibi!.. Eee; ikisinin de kozmik odası aynı değil mi?.. Sizce…

***

GEL DE BU LAFLARA KAŞINI ÇAKMA!…

Hangisine mi?!.. Ne yazık ki, “çok laf” üreten var.

Ne diyor, Meral bacı…

1 Milyar Varil Rezervli Gabar dağındaki Petrol ile alakalı, dediği şu!…

“Gabar’da mezarımızı kazarken, petrol bulmuşlar?”…

***

Şu Muharrem İnce’nin, Kılıçdaroğlu’na şartlı “destek çağrısına” bir bakar mısınız?!..

Ne diyor Muharrem bey…

“Davutoğlu ile Babacan’ı masadan at, sana gelip destek vereyim?”..

Bunu seçime, bir hafta kala söylüyor..

Gel de, “atı değiştir?..”

***

Unutmadan, İnce’ye racon kesen de var.. Onu da Erkan Baş kesmiş.. Diyor ki; “İnce çekilsin, ben de milletvekilliğinden çekilirim?”..

***

Ne oldu, hemen kaşınızı çattınız?… Neyse, siz lafınızı sandıkta söylersiniz.. Bugün kaş çattıklarınız, bakarsınız “oylarınızla” onlar bu kez kaş çatmış olacaklar?!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Sözü olanı dinle, olmayana heybeye zaman kaybıdır…

 


Bu Makale 5533 kere okunmuştur.