SEÇİME 4 KALA

Pazar günü kısmetse sandığa gidip güç odaklarının nöbet değişimi için oy kullanacak Türkiye.

Bu yaşıma kadar böyle heyecanla, hırsla, kinle seçim beklendiğini görmemiştim.

Seçime değil sanki harbe gidiyoruz. Depremle kenetlenen insanlar siyasetle yine ayrıştılar. Öyle bir atmosfer ki, öyle bıçak sırtı günlerden geçtik ki sonuçları hiç kimse tahmin edemiyor.

Vaatler, yapılanlar, yapılacaklar, biriktirilen intikamlar, karşılıklı kılıç kalkan oynuyorlar. Seçime kadar kalabalık yerlerde gezmeyin diye uyarıyor herkes birbirini.

Beklenen tüm işler seçim sonrasına erteleniyor, adliyelerde hastanelerde, günlük hayatta bile.

Neredeyse insanlara geçim derdini unutturup seçim derdine düşürdüler.

İYİ PARTİ: iyi partinin zannımca oyları bir tık daha artacak bu seçimde. Bir zamanlar Akşener’in mafya babalarıyla kol kola gezdiğini söyleyenler, susmak zorunda kalmış görünüyorlar.

AK PARTİ: sosyal medya ya baksanız AK Parti’nin gidişini daha şimdiden kutluyorlar. Haber programlarına Ak partili siyasetçilere baksanız hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar.

Enflasyon, deprem, ifşalar illaki oy kaybettirmiştir. Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar ülkeye kattıklarının ne kadarı göz önünde tutulur. Kestirmek artık çok zor.

Bazen şer görünende hayır, hayır görünende şer vardır. Şahsi kanaatimdir, cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ola ki seçimlerde mağlup çıkarsa bu onun hayrına olur.

Tekrar seçilirse ilerleyen dönemlerde Özal’ın sonu Tayyip Erdoğan’ı bekler. Çünkü 4 yanı puşt zulası.

HDP: Ayak ayaküstüne atıp çayını yudumlarken seçim sonuçlarını izleyecek tek parti sanırım Hdp’dir.

Çünkü batıdan ütopik oylar almanın derdinde değil, doğuda onun kalesidir. İzmir de CHP ne ise doğuda HDP odur. Mevzu hizmet değil, davadır.

TİP: Tip de iyi parti gibi yükselişte. Gerçi son çeyrekte hala ittifak da olsalar bile Kürtlerin oylarını kaybettiklerini düşünüyorum. Erkan baş ve Barış Atay iyi götürüyorlardı

Ahmet şık, Pervin Buldan ve Sera Kadıgil el ele tutuşup ittifaka zarar verdiler ama batı illerinde şu anki sayılarından daha fazla milletvekili çıkaracaklarını düşünüyorum.

CHP: tıpkı Ak partide olduğu gibi CHP de de ülkenin bütününde nasıl sonuçlar çıkaracağını kestiremiyorum. CHP bildiğimiz CHP, cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu bana sorarsanız masum bir adam (şimdilik).

Etrafındaki panterler ona o koltuğu yar ederler mi, bilemiyorum.

Çok önemli bir gelişme olmazsa cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğine ihtimal vermiyorum. Böylesi kıra kırana bir mücadele ki ona döndürdüler.

Tek celsede sonuçlanmaz.

Haftalardır hesap yapılıyor. “ Suriyelilerin oylarııııı, romanların oylarıııı, gönül verenlerin oylarııı, muhafazakar oylarııı,

diğer kanatta gençlerin oylarııı, KHK’lıların oylarııı, kürtlerin oylarıııı, 8887- 8888 – 8889 :)) zeki Alasya metin Akpınar’a döndük.”

Hali durumun izahını yapamıyoruz bari mizahını yapalım.

Peker ve Yakut dan sonra Ali Yeşildağ’ın itirafları başladı. Yalan mı gerçek mi belgeli mi muhalefet milletvekili gönderecek mi bu soruların yanıtı yok.

Bu videolardan Anadolu’nun köy ve kasabaların haberi var mı hayır çünkü ulusal gazete ve tv kanallarına düşmedi.

You tube ve Twitterda bir avuç aydın ve genç var. Onların izlemesi neyi değiştirir.

Diğer taraftan Süleyman Soylu’un iddia ettiği kılıçdaroğlu kaseti ben bu satırları yazarken hala gündeme düşmüş değil.

Dedim ya kıran kırana…

Biz insanoğlu büyük resmi göremeyiz Allah’ım sen görüyorsun bu halkın hayrına olanı nasip et