‘PANİK PUAN KAYBETTİRDİ’

Diyarbakırspor, ilk defa mücadele ettiği Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta ilk hafta deplasmanda Bozüyükspor karşısında öne geçmesine rağmen önce frikikten bir gol yedi,daha sonra uzatmaların uzatmasında yediği penaltı golüyle sahadan puansız ayrıldı. Burada hakem insiyatif kullanıp 5 dakikalık uzatmayı zamanında tamamlayabilirdi. Ne yazık ki Türkiye’de hakemler emeğe saygı duymuyorlar. 5 dakika uzatma verip daha da uzatıyorsan ve bir penaltı ile bir takımın kaderiyle oynuyorsan bunun adı adalet değildir.
Diyarbakırspor, ikinci haftada ise kendi sahasında Turgutluspor’la kozlarını paylaştı. Bir yandan Süper Lig ve Bank Asya 1.Lig karması Turgutluspor, diğer yandan transfer yasağı olduğu için yola kendi gençleriyle devam eden Diyarbakırspor. Öyle bir Diyarbakırspor ki genç kadro ile alternatifsiz,bazı mevkilerde oyuncu olmadığı için oyuncular alışık olmadıkları halde buralarda görev yapmak zorunda kalıyorlar. Koşulları belli olan Diyarbakırspor’un tek kozu koşması ve mücadele etmesi. Böyle takımlar golü yedikleri zaman maçtan kopar. Ama bu maçta tersi oldu. Henüz ilk dakika dolmadan adam paylaşımındaki hata ile konuk takım golü buldu. Açıkçası fark yemekten korkmaya başladık. Neyseki Diyarbakırsporlu oyuncular geçen sezona göre daha dirençli,futbolun sadece defans yapmak olmadığını, hücüm yapmak gerektiğini öğrenmişler. Organize bir atak sonrasında beraberlik golü geldi. Diyarbakırspor, ilk yarıda sahanın her yerinde baskı uygulamaya çalıştı. Gençliğin verdiği enerjiyi iyi kullandılar. İkinci yarıda bu güzel anlayış 25 dakika devam etti. Bu arada üstünlük golü de geldi. Yine organize ve golle sonuçlanan bir atak. Turgutluspor savunması çok ağır oyunculardan oluşuyordu. Golleri böyle yediler. Ne var ki 2.golden sonra Diyarbakırspor’da bir korku ve panik başladı. Oysa bunu gerektirecek bir durum yoktu. Bunda teknik heyetin yanlış hamleleri de etkili oldu diye düşünüyorum. Rakip şaşkınlık içinde ve sahada tel tel dökülürken takımın en iyileri arasında yer alan Hikmet ve Mustafa’nın çıkarılması hataydı. Bu biraz el freni yapmak gibi oldu. İyi hız alan bir arabaya fren yaptırırsanız sonu kazayla biter. Burada da sonuç 2 puan kaybetmek oldu, hatta  yenilgiyle sonuçlanabilirdi. 2.golün olduğu pozisyondan Diyarbakırsporlu oyuncuların ve teknik heyetin çıkarması gereken önemli bir ders var. Yusuf Şimşek’i marke etmekle görevli Hasan İnci sakatlandı. Bu sırada Yusuf’a markaj yapmamanın faturası golü yemek oldu. Bu detaylar mutlaka değerlendirilmeli.
Tabi her şeye rağmen alınan 1 puan çok kötü bir sonuç değil. Bu kadar panik ve hata arasında artı bir sonuç oldu.
Söz teknik heyetten açılmışken sahada ki görüntü hiç hoş olmayan bir görüntüydü teknik heyette görevli 4 hocanın da aynı anda taktik vermesi gibi !
Diyarbakırspor genç kadrosuyla  sahada elinden  geleni fazlasıyla yaparken şehrin ileri gelenleri takıma sırtını dönmüş durumda .Bu kentin mülkü amirleri,yerel yönetimleri ,stk’lar,iş adamları ve en önemlisi Diyarbakırspor taraftarları da sırtını dönmüş ve takımı kaderine terk etmiş durumdalar  .Böyle bir ortamda başarı nasıl gelecek doğrusu bende merak ediyorum .
Yönetime gelince .Diyarbakırspor’un dipsiz bir kuyu olduğunu ,gelir ve giderleri arasında uçurum olduğunu hatta şehrin ilgisizliğini biliyorlardı.Her gelen yönetim destek ister enkaz edebiyatı yapar .Her gelen yönetim bir öncekinden destek ister ama giden yönetim hiçbir zaman destek olmaz hep köstek olur .Giden yönetimlerin gelen yönetimlere destek olduğunua şahit olmadık. Böyle  olsaydı zaten  Diyarbakırspor bu durumda olmazdı .
Diyarbakırspor’u yaşatmak istiyorsak  birlik olmalıyız. Geçmişi bir kenara bırakıp geçmişle hesaplaşmak yerine ‘Diyarbakırspor’a nasıl katkı sunabiliriz’  diye kafa yormalıyız  .Başta görevde olan yönetim, yerel yönetimler,mülkü amirler ,stk’lar,iş adamları,yerel basın ve taraftarlar hep bir bütün olurlarsa Diyarbakırspor eski günlerine döner .Yoksa tarihe gömülür.