GÖLGEDE FUTBOL!

Bu günlerde futbolumuz dünyanın aksine bir mecrada akış göstermektedir. Yavaş yavaş liglerin sonuna yaklaşırken ulusal liglerde Şampiyonluk ve ligde kalma mücadeleleri nefesleri kesecek bir duruma gelmiş. Avrupa kupalarında ise hem Şampiyonlar ligi hem de Avrupa liginde son 8 takımın mücadelesi bizleri futbolun zirvelerinde dolaştırıyor. Hele Çarşamba günü Londra’da Emirates Stadındaki Arsenal- Barcelona maçı 90 dakika boyunca dinmeyen bir futbol kasırgası gibiydi. Dönüp bize bakıyoruz; şike operasyonu ve söylentileri, Galatasaray’ın sanki Allahın emriymiş gibi yine ve üstelik evinde Fenerbahçe’ye yenilmesi basında çarşaf çarşaf yer tutmaktadır.
Bunların yanında Haziran ayında Afrika’nın ilk defa ev sahipliği yapacağı Güney Afrika’daki dünya kupasında sadece seyirci olmamamız da aslında Dünya Futbolunun neresinde olduğumuzu çok güzel özetleyen bir durum oluyor. Son Avrupa Şampiyonasında son 4’te yer alıp kendimizi bile şaşırtırken Dünya kupasına gitmeyip bu sefer alemi şaşırtmış olduk. Aslında çoğu zaman hep böyleyiz; El alem gider bilmem nereye, biz gideriz hep tersi tersine. Bu durumlarda ise hep kaybeden bizler, futbolumuz, umutlarımız, geleceğe ait duygularımız…ve saire ve saire.
Daha da özelimize indiğimizde ise gözbebeğimiz Diyarbakırspor’un bir açılıp bir kapanan yalancı baharları andıran, ama genelde bizi üzen görünümü ve gidişatı, ligdeki konumu ve geleceğe dair bize pek de ümit vermeyen hal-i pür melali! Önceki hafta Antalyaspor’u yenip Sivasspor’un üstüne çıktık. Bu hafta ise Gençlerbirliği’ne yenilip bu sefer alt basamağa düştük. Sivas’ın Gaziantep’le oynadığı maç ise manyak bir şey! Yani futbol bu; her şey olabileceği yerde hiçbir şey olmayabilir de dedirten cinsten bir maç oldu. Gaziantep’in belki de 10 gol atabileceği bir maç 2-2 bitiyor.Sonuç; her yoruma açık yani.
Futbolumuzda yine gölgede aynı dedirten bir diğer gelişme ise; şike operasyonları ve altında yatan diğer bir çok pis işler varmış izlenimi veren olay. Olay her geçen gün daha da genişliyor ve kapsama alanına yeni isimleri alıyor. Burada dikkatimi çeken en çarpıcı kare ise bu operasyon çerçevesinde ifade verdikten sonra basına açıklama yapan futbolcu Ümit Ozan’ın bir sözü; "Ortalık bataklık, bir çok timsah mevcut iken havada uçuşan sineklerle uğraşılmasıdır!"
Temiz futbol ve adalet herkesin ihtiyaç duyduğu ve özlemini çektiği durum. Buna çok gereksinim duyuyoruz. Fakat bunu yaparken gücümüzün yettiğini ezip bu şekilde eğer adaleti sağlama yoluna gidiyorsak çok yazık ederiz diye düşünüyorum. Bir yazarın dediği gibi "Bir memlekette eğer küçükler ve zayıflar korunuyorsa, hakkı yenilmiyorsa adaletten bahsedilebilir."

       Futbolumuzun gölgelerden kurtulması ve bununla beraber Diyarımızın da Gaziantepspor maçında iyi bir oyun ve üç puanla bize ve geleceğe dair umut kırıntılarını yeşertmesi dileğiyle. Esen kalınız.