“YÖNETİM GEREĞİNİ YAPMALI”

Diyarbakırspor’da var olan sorunlar çözülmezken, bunlara her gün yenileri ekleniyor. Sezon başında şartlar müsait olduğu halde kapris yaparak transfer yasağını kaldırmayan yönetim 7 ay geçmesine rağmen Amr Azmi olayını da görmezden gelerek takımı 6 puan silinme aşamasına getirdi. Her gün internet sitesinde bir açıklama yayınlıyorlar. Yok yazışma yaptık, yok uzlaşma için futbolcuya ulaşmaya çalışıyoruz. Ya tehlikenin farkında değilsiniz ya da bunu görmezden geliyorsunuz?. Kulübe gelen yazıda aynen şöyle deniliyor ;Yükümlülüğünüzü yerine getirmediğiniz için FİFA Disiplin Kurulu’na sevk edildiniz. Adı üzerinde disiplin kurulu. Kararları nihaidir ve can yakar. Kararın belli bir zamanlaması yok,her an çıkabilir. Onun için ne yapılacaksa hemen yapılmalı ve karar çıkmadan ya futbolcu ile anlaşılarak davayı geri çektiğine dair futbolcu üzerinden yazı gönderilmeli ya da FİFA’nın öngördüğü para ödenerek bunun önüne geçilmeli.

Bir de devam eden bir lig maratonu var. Puan cetvelindeki durum çok kritik. Alınacak her puanın olduğu kadar, kaybedilecek puanların da o derece önemi var. İskenderun maçı tam bir fırsattı. 3 puan hatta 1 puan alsaydı rakiplerinin umutlarını sekteye  uğratacaktı. Deplasmanda öne geçmesine rağmen her zaman olduğu gibi kişisel hatalara boyun eğdi. Kaçan balık bana göre büyük oldu. Diyarbakırspor ligde kalacaksa kendi düzeyindeki takımları yenmesi kadar bu tür maçlardan da puan çıkarmalıdır. Tabi bir de işin yönetim tarafı var. Halen 3 ay önce kazanılan Tokat maçının primleri ile yine haftalar önce deplasmanda alınan Pendik beraberliğinin primleri ödenmemiş. Bunlara bir de 5-6 maç başı alacaklarını eklersek varın yönetimin bu işteki ciddiyetini siz düşünün. Çorum maçı için 5 bin TL prim sözü verilmişti, ne hikmetse İskenderun maçı öncesinde söz verilmesine rağmen sadece 2 bin TL’si ödenmiş. Gerisi yaz deftere kalsın bahara misali. Elbette bunlar takımın yenilmesine mazeret değil, olmamalı da. Ancak bu futbolcuların içinde ev bakmakla yükümlü olan insanların ,öğrencilerin olduğunu unutmamak gerekir. Yönetim takımın ligde kalmasını istiyorsa bu konularda gereğini yapmalıdır. Bunlar ve sorumlu oldukları aileleri bir Allah’a bir de bu işten kazanacakları paraya bakıyorlar. Çok iyi biliyoruz ki Diyarbakırspor, 2008-2009’da Süper Lig’e çıkarken o zamanki Başkan Dr. Abdurrahman Yakut, bazen kredi çekmiş,bazen sahibi olduğu gayri menkulleri satmıştı. Bazen de çevresinden eş dostundan borç almıştı. Tüm bunlarla futbolcu primlerini öderken özel arabası ve iş yerlerine dahi haciz gelmişti. Oysaki şu anki takımın öyle büyük bir maddi yükü de yok. Futbolcuların maliyeti o dönemlerle karşılaştırılamaz bile. O zamanki 1-2 futbolcunun toplam maliyeti şu anki takımın tamamından fazladır dersem anlayın artık.

Gelelim SMS kampanyasına. Bir çok eski yönetici,iş adamı ve vatandaş,hatta spor kulüpleri kampanyaya kendi güçleri oranında destek oldu. Bazı eski alacaklılar da hibelerde bulundu. Kulüpte maaşlı olarak çalışanlar dahi alacaklarının en azından bir bölümünü hibe etti. Ama bu işte örnek olması gereken yönetimden ne faizli alacaklarından bağış var ne de SMS kampanyasına katkı. Ben inanıyorum ki bu yönetimden birileri çıkıp alacağını ya da faizini kaldırırsa, SMS kampanyasına da 10-15 bin’le katılırsa kampanyaya destek çığ gibi büyür. Maalesef bunu yapmıyorlar. Haliyle kime sorarsanız ‘Yönetim neden örnek olmuyor?’ diyorlar. Sizce haksızlar mı?.

 Önümüzde çok önemli Kocaelispor maçı var. Önemli, çünkü rakip küme düşmüş olsa bile son haftalarda can yakmaya çalışıyor. Malatya’ya direndiler 1-0 kaybettiler,grubun bana göre en iyi futbol oynayan takımı Balıkesir’in az daha canını yakıyorlardı. Bir de son haftalara girdiğimiz için maddi sorunu olmayan Tokatspor boş durmayabilir (!). Bu nedenle iş çok ciddiye alınmalı. Diyarbakır ;Çorum maçında olduğu gibi tüm bileşenleriyle bu maça kilitlenmeli. Takım maça iyi hazırlanmalı, yönetim sorumluluklarını yerine getirmeli, iş adamları,valilik,belediyeler vs. herkes gerekirse prim ortaya koymalı. En önemlisi taraftar maça gelerek coşkuyla destek vermelidir. Böyle maçlar kazanılmazsa 2.Lig’de kalmak rüyadan öteye geçmez. Haydi Diyarbakır hep destek tam destek ver, Diyarbakırspor en kritik yılında ligde kalsın.Unutmayalım ki bir lig kalmak, bir lig çıkmak kadar yani şampiyonluk kadar önemlidir.