ZÜLFÜYARLAR MI , VASIFSIZ KUKLALAR MI?

Günden güne eriyen Diyarbakırspor’a bir darbe de FİFA’dan geldi.
Diyarbakırspor’un Süper Lig’de  mücadele ettiği 2009-2010 sezonunda  transfer ettiği Mısır’lı Amr  Azmi ligin ilk haftalarında kadro dışı bırakılmıştı.Sonra ise sözleşmesi karşılıksız fesh edilmişti . Bunları o zaman gündeme getirmiştik .Durumun vahim olduğunu söylemiştik ama o zamanki görevde olan yönetim bizi yalancılıkla suçlamıştı .Basın toplantısında yerel gazeteciler de vardı .Onların sesiz kalması beni o gün daha çok üzmüştü !
Gelelim son yıllarda yönetime gelen şahıslara yani vasıfsız kuklalara .Bunlar nerden ve nasıl geldiler,nasıl türediler ? Bunlar derin insanların vasıfsız kuklalarıydı . İstediklerini yönetime getirir istemediklerini kulübün etrafından bile geçirtmezdiler  .Bunlara dokunulmazdı .Bunlara kimse hesap soramazdı ,bunlar zülfüyarlardı ! Diyarbakırspor’u kendi oyuncakları gibi görüyorlardı.
Diyarbakırspor’a yıllarca büyük paralar aktarıldı .Bunlar devlet erkanı tarafından , iş adamlarından ,halktan yapılan kesintilerdi .Özelikle 2000 yılından itibaren çok büyük girdisi olan Diyarbakırspor zülfüyarlerin getirdiği vasıfsız kuklalardan dolayı bir adım öteye gidemedi  .Hep borçlandı, hep dibe vurdu .Son dakikalarda araya sihirli eller girip kurtarıyordu ama bu politika da artık dibe vurmuştu .Bu süreçte elbette gerçek anlamda hizmet edenlerde olmuştur gerek maddi gerekse manevi destek vermişlerdir ama onlarda bakmışlar zülfüyarların vasıfsız kuklaları olacaklarına yönetimden ayrılmış bir daha külübün etrafından bile geçmemişlerdir.
Geçen yıl İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler bizi heyecanlandırmıştı .Bu incelemeler sonucunda Diyarbakırspor’un kurtulacağını ve kulübü borç batağına sürükleyen ve dibe vurmasına neden olan zülfüyarlar ve onların vasıfsız kuklalarının da cezalandırılacağını bekliyorduk .Ama beklentilerimiz boş çıktı .Nerdeyse 1 yılı doldu fakat incelemelerden bir sonuç çıkmadı .Çünkü zülfüyarlar önemli görevlerde ! Onlara hesap sorulmadıkları gibi onların vasıfsız kuklalarına da kimse hesap sormaz
Diyarbakırspor’da para vermeden faiziyle almak isteyenlerinde beklentileri boşa çıktı .Çünkü FİFA’dan aldığı ceza ile tarihe gömülmesine formaliteler kaldı .
Diyarbakırspor’un dibe vurmasında sadece zülfüyarler ve vasıfsız kuklalar suçlu değil .Onları zamanında eleştirmeyen yanlışa alkış tutan  spor taban birlikleri, yerel basın ,taraftar dernekleri, yerel yönetimler, STK’lar da en az onlar kadar suç ortağıdır.Şimdi beraber oturup kına yaksınlar.