“DİYARBEKİRSPOR DESTEĞİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR “

Takımlarımız iyi başladıkları sezonda şehri ve camialarını mutlu etmeye devam ediyor. 4 maçta 3 galibiyet,1 beraberlik ve haneye yazılan 10 puan. İki takımın da performansı eşit. İki takımın da hedefi şehrin üst lig özlemine son vermek. Bunu başarmak için bu sezon yeni ve doğru bir yapılanma içerisine girdiler. Bunu yaptıkları doğru transferlerle net olarak görebiliyoruz. Durum böyle olunca başarı kaçınılmaz oluyor. Bu tablo şehirde de uzun yıllar sonra heyecan yaratmış durumda.

Diyarbekirspor, tek bir insanın sırtında yürüyor. Feyzi İlhanlı, yıllardır tek başına ve kimseden destek almadan bu işi yapıyor. Doğrusu takdir etmek lazım. Kimse bu zamanda bu kadar parayı vermez. Üstelik Diyarbakır’la memleket bağı dışında işi de yok. Bu sezon da yaklaşık 50 milyon TL harcama ile kadro oluşturdu. Bu ligin üstünde oyuncular alınmış. Tabi çok kaliteli birkaç oyucu, hele forvet olsaydı daha iyi olurdu ama bu kadro da iyi. Zirveyi sonuna kadar zorlayacak bir kaliteye sahip. Türkiye liglerinin deneyimli isimlerinden Kemal Kılıç hoca, ligi bilen ve kalitelerini ıspat etmiş oyuncular. Yeni kurulan bir kadro olmasına rağmen 4 maçta 10 puan aldı. Gelecek için ışık veriyor. Bu ahenk bozulmazsa takım daha da iyi olacak. Şehrin bu takıma sahip çıkması lazım. Tribünlerin boş kalması bu şehre yakışmıyor. Halkın tribünlere gelmesi ve destek vermesi gerekiyor. Aynı şekilde şehirdeki yöneticiler ve STK’lara da iş düşüyor. Bu takım bu şehrin takımı. Bu takım desteği hak ediyor. Ticaret Odası başta olmak üzere şehirdeki herkesin ve her kesimin üvey evlat gibi davranmasının Diyarbakır’a faydası yok. Diyarbekirspor, başka bir ülkenin takımı değil. Uzaydan da gelmedi. Öyle ise kaderine terk etmenin ve önünü kesmenin kime ne faydası olacak ? Ticaret Odası ve STK’ların Diyarbekirspor’u dışlaması hepimizin dikkatini çekiyor. Bu yapmaya hakkınız yok. Bugün bu takımın yanında olmazsanız yarın bunun hesabını bu şehre veremezsiniz. Feyzi İlhanlı bugün var, yarın yok. Ama bu şehir hep olacak. Kaldı ki bu insan bugüne kadar tek başına bu işin maddi yükünü çekti, çekmeye de devam ediyor. Herkes farkında olmasa da bizim gibi insanlar her şeyin farkında. Şehirde ikilik yaratmaya gerek yok. Bunun zararını bu şehir çok yaşadı. Diuarbakır’ı temsil eden her takıma sahip çıkmalıyız. Bunu en fazla da siz yapmak zorundasınız.

Amedspor, çok kritik bir galibiyet aldı. Hem de çok iyi oynayarak. Galibiyet golü için son dakikaları beklemeye gerek kalmayabilirdi. Çok net pozisyonlar kaçtı. Takım adeta tek kale oynadı. Son derece haklı bir galibiyet. Deplasmanda böyle bir galibiyete ihtiyaç vardı. Serdar Bozkurt hoca kesin galibiyeti hedefleyerek ona göre tercihler yaptı. Oyuna sonradan giren oyuncular maçın kaderini belirledi. Bunlardan biri Diyarbakırlı genç Halit. Çok iyi işler yaptı. Gökhan Alsan, gemiyi kurtaran kaptan rolünü attığı gollerle ortaya koydu. Kaliteli bir kadro var. Her mevkide kaliteli oyuncular. Amedspor güzel bir ritim yakaladı. Sezon içerisinde çok daha iyi olacağını şimdiden öngörebiliyoruz.