TAKIMLARIMIZ NE YAPAR?

2.Lig’de 2023-2004 sezonu bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. 38 takım 19’ar takımlı 2 grupta ter dökecek. 2.Lig her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Bir yandan yaşanan ekonomik sıkıntılar, diğer yandan büyük bütçesi ve sponsorları olan takımlar ile dar gelirli takımlar arasında yaşanan uçurum. Akıllara durgunluk veren rakamlarla yapılan transferler var. Bu durum aslında kulüplerin ne kadar kötü yönetildiğini gösteriyor. Oyuncu izleme ekipleri olmayınca menajer denilen simsarların tuzağına düşüyorsunuz. Alt yapı ve üretim de olmayınca sonuç böyle oluyor. Harcanan bu paralara yazık. Oysa doğru bir politika ile bu paralar iyi değerlendirilir ve başarılar da kalıcı hale gelir. Ne yazık ki kulüpleri yönetenle akıl tutulması yaşıyor. Herkes günü kurtarmanın peşinde. Yakın tarihte batan kulüplerin yaptığı hatalardan da ders alınmıyor. Allah bu işin sonunu hayra çevirsin diyeceğim ancak pek de hayırlı görünmüyor.

Gelelim Diyarbakır takımlarına. İki takımımız da bu sezon için büyük düşünüyor. Hedef 1.Lig özlemine son vermek. Diyarbakır şehri tam 12 yıldır en üst iki ligde yok. Bu durum ciddi bir plansızlığın sonucudur. Geçmişte 5 kez Süper Lig’e yükselmiş ve burada başarılı olmuş bir futbol şehri adına kabul edilemez bir tablo. Bu yüzden iki takımdan da beklentiler yüksek. İki takım da kadrolarını yeniledi. Amedspor, silbaştan her şeyi değiştirdi. Yönetimden ,teknik heyete, futbolcu kadrosuna, hatta kulüpteki yapılanmaya kadar. Başkan Aziz Elaldı’nın deyimiyle şampiyonluk için bütün gemiler yakıldı. Ekonomi anlamda da ciddi risk alındı. Kulüp tarihinin en büyük harcamaları yapıldı. 20 transferle rekor kırıldı, hayal edilemeyen rakamlar ödendi. Şampiyonluk için ne yapılması gerekiyorsa yapıldı. Bundan sonrası artık sevk ve idarenin doğru yapılmasına kalmış.

Diyarbekirspor, transferde geç açıldı ancak deyim yerindeyse pir açıldı. Kulüp tarihinde ilk kez nokta ve isabetli tercihler yapıldı. Çok transferden ziyade doğru transfer yapıldı. Kendi takımlarında başarılı olmuş mevkilerinin elit isimleri transfer edildi. Ben şahsen bu sezon için Diyarbekirspor’un doğru bir transfer politikası izlediğini düşünüyorum.

Diyarbekirspor için bir diğer kazanç ise tesis olayı. Seyrantepe’deki tesis bitmek üzere. Çok az eksiği kaldı. Tesisin tamamlanması Diyarbekirspor için en az şampiyonluk kadar kıymetli olacak.

Şimdiden kesin bir şey söylemek doğru olmaz ancak ben sadece Diyarbekirspor’un yer aldığı Beyaz Grubun değil,Amedspor’un mücadele ettiği Kırmızı Grubun da zor olduğunu düşünüyorum. Sezon içerisinde iki gruptan da sürpriz takımlar ortaya çıkacaktır.

Başta Diyarbekirspor ve Amedspor olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyor,futbolun ve güzelliklerin konuşulacağı bir sezon olmasını temenni ediyorum.