“DEVAMI GELSİN”

Diyarbakır takımları, sezonun ilk haftalarında taraftarların ve spor kamuoyunun yüzünü güldüren başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyor.

Amedspor, 38.dakikadan itibaren 10 kişi oynayan rakibi karşısında hücümda  üretken olmakta zorlanmasına rağmen son dakikalarda bulduğu gollerle kazanmasını bildi. Oyun çok tatmin etmese de böyle bir rakip karşısında ve 20 bin taraftarın önünde kazanmak önemliydi. Takımların henüz hazır olmadığı ilk haftalarda ne kadar puan toplarsan kârdır diyoruz. Bu puanların lig sonunda çok önemi olacak.Hedefi olan takım için bu sonuçları almak önemlidir. Takımın uyum sürecini daha çabuk atlatmasında da kuşkusuz çok yararı var. Moral ve motivasyon artarken, taraftarın ve camianın özgüveni de artıyor. Bu yüzden Düzcespor karşısında alınan 3 puan kıymetlidir. Tabi kazanırken eksikleri görmek ve ders çıkarmak da önmelidir. Amedspor gol yollarında sorun yaşamaya devam ediyor. 3 haftadır kilidi orta alan oyuncuları açıyor. Denizli maçında kaptan Gökhan Alsan, Sarıyer’de Mehmet Özdıraz ve Düzce karşısında Oktay Aydın. 10 kişi kaldıktan sonra iyice kapanan Düzce’nin ördüğü savunma duvarını ancak uzaktan vuruşlar aşabilirdi. Oktay, sadece sezonun değil belki de futbol hayatının en güzel gollerinden birini attı. Öyle bir dakikada öyle bir vuruş. Hiçbir kaleci çıkaramazdı. Sonrasında gelen Ahmet Dereli’nin kapanış golü. Teknik heyetin hücumdaki tıkanıklığa çare bulması lazım. Her zaman böyle mucize goller gelmez. Bu olağanüstü gol olmasa belki de maç berabere biterdi. Bu yüzden teknik heyetin bu sorunu çözüme kavuşturması şart. Bu hafta deplasmanda 68 Aksaray Belediyespor maçı var. Rakip dirençli ve mücadele gücü yüksek. Şampiyon olmak istiyorsanız sadece içeride kazanmak yetmez, deplasmanda da puan veya puanlar getirmek lazım.

Diyarbekirspor, beraberliğe üzülmesi gereken bir maç oynadı. Kağiıt üzerinde deplasmanda 1 puan çok kötü değil ancak sahadaki futbola bakınca insan hayıflanıyor. Diyarbekirspor’un bırakın galibiyeti, farklı sonuçla sahadan ayrılması söz konusu olabilirdi. Çok net pozisyonlar kaçtı. İkinci yarının son yarım saatini adeta tek kale oynadı. Hem şanssızlık hem beceriksizlik. İkinci gol bir türlü gelmedi. Kaçan 2 puana yazık oldu. Her şeye rağmen yeni kurulan ve henüz eksikleri olan bir kadro için 3 maçta 7 puan  başarılı başlangıç. Bu hafta Kırklarelispor maçı var. Boş tribünler bu şehire yakışmıyor. Tüm taraftarları ve sporu seven insanları, maça davet edelim biz de. Gelin takıma destek verin.

İlk transfer dönemi için sayılı günler kaldı. Amedspor’un kadrosu geniş ve zengin ancak Diyarbekirspor’un transfere ihtiyacı var. Forvet, kanat,savunma. Bunlar bizim gördüklerimiz. Teknik heyet ne görüyor onu bilmiyoruz. Ancak bir gerçek var ki bu kaliteli kadro iskeletine kaliteli ve nokta takviyeler şart. Bu yapılırsa lig sonunda bu takım çok farklı bir yerde olabilir diye düşünüyorum.