Görüş Bildir

TRİBÜN

Ahmet Altındağ
Ahmet Altındağ

AMEDSPOR'U "YILDIRIM " ÇARPTI

Bazı maçlar var sadece 3 puanı değil, sezonu kaybedersiniz. Amedspor için Çorum FK maçı bunlardan biri oldu.

Oynanmamış  9 maç ve alınabilecek 27 puan daha var ama hayalci olmaya gerek yok.

Bu yenilgi şampiyonluğun kaybedilmesi anlamını taşıyor.

Her şeyden önce bu kadar önemli olmasına rağmen maçtan önce öyle bir hava sezemedim şehirde. Tribünlerin tam dolmamasını  Cumartesi ve Ramazan ayı olmasına bağlamak mümkün mu?

Ne olursa olsun tribünler tam dolu olmalıydı ve o coşku ile takım sahaya çıkılmalıydı.

Gelelim saha içine. Ahmet hocanın kadro tercihindeki hatalar ilk 11'de kendini açıkça gösterdi. Çok önemli oyuncularından yoksun kadroyla gelen bir rakibe karşı çok daha cesur ve kazanmayı amaçlayan bir kadro tercihi ile sahaya çıkmıyorsanız demek ki siz de teknik adam olarak zihinsel bakımdan hazırlanmamışsınız.

İkinci yarıda oyuna alınan Çekdar Orhan ve Serdar Eylik gibi hücumda etkili isimlerin 11'de başlaması daha doğru olmaz mıydı?

Afyonspor maçından sonra bu maçta da kırılma anı oyun 0-0 iken kaçan penaltı oldu. Penaltı gol olsaydı çok şey değişebilirdi. Futbol bu gol de penaltı da kaçabilir. Bunun arkasına sığınmamak lazım. Takım kazanmayı hak edecek bir futbol oynamadı. Ahmet hoca, Çorum FK teknik direktörü Tahsin Tam'ın stratejisine teslim oldu. Neredeyse yarısı eksik olan Çorum ekibi, oyunu doğru oynayarak, Amedspor'un zaaflarını iyi değerlendirerek hak ettiği sonucu elde etti.

Ahmet Yıldırım muhtemelen istifa edecek . Bunun sinyalini hem kendisi hem kendisini istifaya davet eden taraftarlar verdi. Bu ağır yenilginin de kaçan şampiyonluğun da faturasını ben şahsen Ahmet hocaya kesiyorum. Sezonun ikinci yarısında 9 maçta 4 yenilgi ve 1 beraberlikle kaybedilen 14 puan var. Can yakıcı puan kayıpları. Şampiyonluğun en büyük adayı iken fikstür anlamında bunu elinin tersiyle itmek böyle bir şey olsa gerek. Bu kadar emek heba oldu. Bu işin sorumlusu elbette hocanındır. Elindeki kaliteli kadroyla rağmen takım haftalardır şampiyonluğu isteyen takım gibi oynamıyor. Bunu tribünde herkes gördü ama Ahmet hoca ve ekibi göremedi.

Kalan 9 maçta ne olur bilemem ama bu tablo ile mucize beklemek de gerçekçi olmaz diye düşünüyorum.

Bundan sonra hedef yine Play-Off olacak gibi.


Bu Makale 2111 kere okunmuştur.