BU ÜLKEDEN NE İSTİYORSUNUZ?

Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylardan hicap ve utanç duymak için Diyarbakırlı olmaya gerek yok. İnsan olan herkesin bunu yapması lazım. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini isteyen herkesin ise bunu daha fazla yapması ve karşı çıkması lazım.

Evet 2010’da Bursa’da başladı, devamında Diyarbakır’da oldu, daha sonra Bursa-Amed kupa maçında oldu, bu sezonun ilk yarısında Diyarbakır’da oldu. İstenmeyen olaylar oldu ve bunu hepimiz eleştirdik. Bunun bedeli en çok Diyarbakır’a ödettirildi. Bursa cephesi cezalandırılmak yerine adeta ödüllendirildi. Ne onlar özeleştiri yaptı, ne ceza vermesi gerekenler gereğini yaptı. Tam bir tiyatro oynandı. 2010’da Bursa’da Diyarbakırspor kafilesine linç girişiminde bulunulduğu zaman adalet devreye girseydi Bursaspor haksız yere şampiyon olmazdı, Diyarbakırspor tarafı olmadığı bu ahlaksızlığın bedelini amatöre kadar düşmekle ödemezdi ve iki şehir düşman haline gelmezdi. Siyasilerden devlet aklı ve bürokrasiye kadar kimse görevini yapmadı ya da yapmak istemedi. En kolayı Diyarbakır’ı ezmekti, ezilmesine seyirci kalmaktı. Siz hak edene hak ettiği cezayı vermezseniz o daha ağırını yapacak cesareti bulacak. Önceki gün Bursa’da olanların failleri 2010’dan beri devam eden süreçte görevini yapmayanlardır. Sadece Diyarbakır’a değil, tüm ülkeye yazık ettiniz. Depremi yaşamış bir şehrin takımı linç ediliyor, her türlü ahlaksızlık yapılıyor, yetmedi karanlık dönemdeki katillerin portreleriyle geçmişin acı hatıraları üzerinden bugüne mesaj veriliyor. Kimdir bunu yapan, kimdir buna seyirci kalan? Devlete, hükümete, millete meydan okumanın arkasında hangi akıl var? Bunu ortaya çıkarmak devletimizin görevidir. Bu rezalet hesapsız kalmamalı. Kim varsa hesabını fazlasıyla ödemelidir. Deprem nedeniyle inşalar can derdine düşmüş, bunlar ülke düşmanlarının taşeronu olmuş ve kardeşliğin üzerine benzin döküyor. Bu organize kötülüğün bedelini gelecek nesillere miras olarak bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Bursa’da o rezil pankartları açanların terör örgütünden farkı yok. Terörün yapamadığını onlar yapıyor.

Sahadaki o masum futbolcuların ne günahı vardı ?Tamamına yakını zaten Diyarbakırlı da değil. Bu öfke ve düşmanlığın nedeni ne ? Bu ülkede sonradan buraya gelip şimdi kendini ülkenin sahibi sanan zavallı bir kesim var. Onlara göre onların dışındaki herkes vatan haini. Tam bir Siyonist ve haçlı kafası. İşleri güçleri memleketi karıştırmak. Futbol sahalarını da cehenneme çevirmek istiyorlar. Şampiyonluklar ve maçlar kazanılır kaybedilir ama kardeşlik kolay tesis edilmez. Bu ülkenin birliğini isteyen bizler bu karanlık zihniyete izin vermeyeceğiz. Futbolu kirletmelerine seyirci kalmayacağız. Hevesinizi kursağınızda bırakmak boynumuzun borcu olsun. Devşirmeler değil, asli unsur olan bizler bu vatanın sahipleriyiz. Bunu da kafanıza sokun. Ya kabul edin bunu ya da buyrun nereye giderseniz yol açık.