Görüş Bildir

TRİBÜN

Ahmet Altındağ
Ahmet Altındağ

PLAY-OFF DA ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Amedspor, geçen haftayı bay geçirdi. Rakipleri ise maçlarını kazandı ve aradaki makas biraz daha açıldı. Bitime 8 hafta kala liderle 9 ve ikinci ile 8 puanlık fark var. Çok büyük bir değişiklik olmadığı takdirde kalan haftalarda şampiyonluk yarışı Çorum FK ile Şanlıurfaspor arasında geçecek.

Amedspor için tek hedef geçen yıllarda olduğu gibi Play-Off kaldı. Kaldı ki o da öyle kolay değil. Statü gereği şampiyon olacak takım bir üst tura yükselirken, 2,3,4,5 ve 6.olacak takımlar Play-Off oynamaya hak kazanacak. Yeni sistemde ikinci olmanın da avantajı var. Statü gereği ikinci olacak takım Play-Off’ta ilk tur maçlarını oynamadan doğrudan yarı finale yükselecek. Bu tabloda Amedspor’un ikinci olması da çok uzak bir ihtimal. 7’inci sıradaki takımla arada 5 puanlık fark var. Çok değişken bir grup. Bu tabloda her an her şey olabilir. Şampiyonluk uzak ihtimal olduğu gibi Play-Off da çantada keklik değil. Yeni teknik direktör Bülent Akan’ın her şeyden önce zihinsel olarak dağılmış olan takımı toparlaması lazım. Takım içinde ciddi değişim şart. Ahmet hocanın oyun sistemini herkes ezberlemişti. O sistem takıma fayda getirmedi. Bu ligde başarılı olmak için fizik gücü ve mücadele çok önemli. Kağıt üstündeki oyuncu kalitesi başarı getirmiyor. Bülent hocanın bu yüzden bireysel performansları yükseltmenin yanında sistemi de revize etmesi şart.

Cumartesi günü Esenler Erokspor maçı var. Play-Off yolunda iki takım için de çok çok önemli. Olası puan kaybı işi daha da zorlaştıracaktır. Alınacak bir galibiyet ise takımın havasını pozitif hale getirecektir. Sezonun ikinci yarısındaki hayal kırıklığı taraftarların ilgisini de ciddi anlamda azalttı. Küskünlük oluşmuş durumda. Bu yüzden takımı ortaya koyacağı performans taraftarı da yeniden tribüne çekmede anahtar rolü oynayacaktır. Diyarbakır seyircisi çok stratejik davranan bir seyircidir.   Takımda ışığı gördü mu gelir, her türlü desteği verir.Mücadele ruhu, inanç ve azim ister. Bunu görmedi mi desteğini çeker. Amedspor’un sezon başındaki sinerjiyi yakalaması teknik heyet ve oyuncuların elinde. O umudu taraftara yeniden verecek olan sizlersiniz.

Bu açıdan Esenler Erokspor tam da dönüm noktası olacaktır. Yeni bir başlangıç için önemli bir fırsat.


Bu Makale 2117 kere okunmuştur.