YAZIK ETTİNİZ BU ŞEHRİN HAYALLERİNE

Amedspor yönetimi veya diğer kulüplerin yönetenleri hiç kusura bakmasın. Doğru iş yaptığınız zaman nasıl takdir ediyorsak, yanlış yaptığınız zaman da eleştiri alacaksınız. Bu işin doğasında bu var. Bunu kabul etmiyorsanız bu işi yapmayacaksınız. Evet fedakarlık isteyen bir iş ama kimse de size silah zoruyla bu işi yaptırmıyor. Yöneticilik, gönüllülük isteyen bir olay. Sizler de bunu bilerek geliyorsunuz. Etiket kazanıyorsunuz, bir çok avantaja sahip oluyorsunuz.

Hakaret ve aşağılamalara her zaman karşıyız. Kimse kimsenin kişilik haklarına saldıramaz, ailesine ve şahsiyetine hakaret edemez, dil uzatamaz. Ancak eleştiri sınırları içerisinde kalan her sözü söylemek ve eleştirmek temel bir haktır.

Yazıma neden böyle bir girizgah yaptım?

 İnegölspor yenilgisinden sonra Amedspor’a hem tribünlerden hem basından ve kamuoyundan tepkiler geldi. Hepimiz eleştirdik. Taraftarın içi yanıyor, haklı olarak isyan ettiler, yönetimi protesto ettiler. Sosyal medyada tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Tepkilerin dozajının yüksek olmasının ana nedeni bu yeniliden komşu Batman Petrolspor’un etkilenmesi.Hem Diyarbakır, hem Batman kamuoyu Petrolspor’un konumundan ötürü bu maçın mutlaka kazanılmasını istiyordu. Kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. Sahadaki ruhsuz futbol ve alınan yenilgi bardağı taşıran damla oldu. “Maç satıldı” iddiaları çok ağır. Böyle şeyleri dillendirmek doğru değil. Bunu dile getirmeye kimsenin hakkı yok. En başta ıspatı olmayan bir şey kul hakkına girer. Ancak ortada maça iyi hazırlanmayan, maçın öneminin farkında olmayan bir takım görüntüsü var. Eleştiriye bu pencereden yaklaşmak gerekir. Ortada bir başarısızlık var ve herkes bundan payını alacak. Yönetim ve teknik heyet, maçın önemini bilerek takımı maça hazırlamalıydı. Maalesef bunu yapmadılar ya ada yapamadılar. Faturayı birkaç futbolcuya keserek bu işten sıyrılamazsınız. Bu yenilgi sıradan bir sonuç değil. Diyarbakır ve Batman şehirlerini karşı karşıya getiren, derin yaralar açan bir sonuç. Bunun bir bedeli olmalı.En başta  yönetim bu hesabı vermek zorundadır. “Halkın takımıyız” diyorsanız sizden hesap soran halktan kaçamazsınız.

 Taraftar, kaçan şampiyonluğa mı yansın, komşu Batman’a verilen hasara mı yansın? Harcanan milyonlarca para var. Bu paralar son anda Play-Off’a kalmak için ve Batman şehrini küstürecek bir sonuç için verilmedi kulübe. Ortada bir başarısızlık ve basiretsizlik var. Amedspor’un artık sağlam bir muhasebe yapması. Kulübün yönetiminin tamamen halka açılması lazım. Kulüp üzerinde bazı kesimlerin oluşturduğu vesayetin son bulması lazım. İsteyen herkes gelip yönetime talip olabilmeli ve bunun için kimseden icazet almasına gerek kalmamalı. Siyasetin gölgesinin kalkması şart. Kulüp, her kesime ve herkese açık,şeffaf hale gelmeli. Diyarbakır şehri bu tabloyu hak etmiyor. Sezon sonunda bunun zemini mutlaka oluşturulmalı, şehrin tüm bileşenleri güç birliği yapmalı. Aksi halde her sezon böyle hayal kırıklıkları yaşanmaya devam edilir. Bunun Amedspor’a da Diyarbakır’a da zerre faydası olmaz.