SONBAHAR HAREKETLİLİĞİ
Sonbaharın gelişi ile birlikte uyuşan, gevşeyen, dinlenen bedenler tekrar harekete geçti.
Şehir hareketlendi.
Adli tatil bitti.
Mahkemelerde biriken binlerce dosyalar yeniden tozlu raflardan aşağı iniyor.
Cezaevindeki tutuklular tahliye ümitlerinin yeşermesini dört gözle bekliyor.
Mahkumlar af haberlerini bekliyor.
Yakın zamanda okullar açılıyor. Velilerde tatlı bir heyecan, bir koşuşturma başladı. Siyaset arenasında da aynı hareketliliği görmeye başladık. Siyası açıklamalar, mitingler, panzerler, parti kapatma mevzuu…
Tabi, bizim içinde yeni dönem başladı. Avukatlık koşuşturması ile birlikte başkanlığını yürüttüğümüz Güneydoğu Demokrasi Derneği’nin(GünDem- Der) yeni faaliyetleri konusunda arkadaşlarla İstişarede bulunmaktayız.
Bir taraftan, bu köşede yazılarımızla, Uzay TV ve Diyarbakır Söz TV ortak yayınında aynı ismi taşıyan, “Aydın Bakış” programında siz değerli izleyicilerimiz/okuyucularımızla birlikte olmaya devam edeceğiz.
Yakın zamanda, Diyarbakır Valiliği İnsan Hakları Kurulu faaliyetleri kapsamında, nezarethane ziyaretlerine devam edeceğiz.
Tabi akademik çalışmalarımızı da ihmal etmeden.
Ülkenin bana göre, en önemli sorunu durumundaki anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili olarak kurucu ve yönetim kurulu üyesi olduğum merkezi istanbul’daki “Anayasa Hukukçuları Derneği”nin 22.09.2012 tarihindeki yönetim kurulu toplantısına katılacağız.
Daha önce hazırladığımız ve Meclis Başkanlığına sunduğumuz ve kitap olarak yayınlanan “Anayasa Değişikliği Taslağı” büyük ilgi gördü.Zaman içerisinde değişiklik önerilerimizi sizlerle paylaşmak isteriz.
Bu arada yıllardır gazete ve televizyon yoluyla, sizlerle birlikte olma şansını bize sunan başta, Araştırmacı yazar,işadamı Sayın M. Ali ALTINDAĞ ve Genel Müdür Ömer BÜYÜKTİMUR olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etmek istiyorum.
Diyarbakır, bölge ve ülkedeki güncel sorunlarla ilgili olarak geçmiş yazılarımızda ve programlarımızda kimi zaman birtakım yapıcı eleştirilerde bulunduk.
Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.
Aydın sorumluğu yalnızca sorunları ortaya atan değil,çözüm çarelerini de,olumlu gelişmeleri de kamuoyu ile paylaşmayı gerekli kılmaktadır.
Sizlerin beğenileri, eleştirileri bizim için önemli. Yazılı, sözlü olarak ve bir şekilde bu çabamızda bizi yalnız bırakmayan olumlu, olumsuz görüş ve eleştirileri ile bizlere güç katan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.
Bizde de sonbaharın getirdiği duygusal,hüzünlü havaya kapılmadan sizlere faydalı olmaya çalışacağız.
Bu konudaki kriterimiz yalnızca objektiflik, iyi ve doğru, adil olanı paylaşmak ve kamu yararıdır.
Allah’ın izniyle,sizlerin katkı ve eleştirileri ile toplumsal sorumluluğumuzu bir nebze olsun yerinme getirmenin hazzını yaşıyoruz/yaşayacağız.
Bölge için,ülke için,insanlık için hizmet zamanı.
Allah herkesin yardımcısı olsun.