Aile Kararıyla İnfaz Edilmiş?

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Konak köyünde aile içi kararla katledilen Zümrüt Bayram isimli kadının katil zanlısı 17 yaşındaki kardeşi tutuklanırken, cenazesi dini vecibeleri dahi yerine getirilmeden gömüldü. Önceki gün yine aynı ilçeye bağlı Alibardak köyünde cenazesi bulunan katledilmiş kadının ise kimliği henüz belirlenemedi.

Aile Kararıyla İnfaz Edilmiş?

Gerçekleştirilen infazlarla yaşanan kadın katliamlarının son adresi Diyarbakır’ın Sur ilçesi oldu.

Dicle Haber Ajansı(DİHA)’nın haberine göre, Sur ilçesine bağlı Konak köyünde Zümrüt Bayram isimli kadının aile içi kararla katledildiği ortaya çıkarken, köylülerin anlatımına göre; evli ve bir çocuk annesi olan Zümrüt Bayram, eşinden bir süre önce ayrıldı.

Kendine yeni bir hayat kurmak için Malatya’ya giden Zümrüt’ün izini bir hafta kadar önce bulan ailesi, zorla geri getirdi. Aile içinde ölüm kararı çıkarılan Zümrüt, az ceza alsın diye, daha önce benzer kadın katliamlarında olduğu gibi 17 yaşındaki kardeşi tarafından pompalı tüfekle katledildi.

AİLE İÇİ İNFAZ

Cenazesi ise Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Zümrüt’ün cenazesi yine aile tarafından alınarak, dini vecibeleri dahi yerine getirilmeden kimse duymasında diye apar topar gömüldü. Katil zanlısı çocuk jandarmaya giderek teslim oldu ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin Alibardak köyü kırsalında silahla vurularak katledilmiş halde bulunan bir kadın cenazesi ise, halen Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna bekletiliyor.

Otopsisi yapılan kadının ensesine sıkılan kurşunla katledildiği öğrenilirken, üzerinde kimlik çıkmadığı için kimliği henüz tespit edilemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler