Anlı, mahalle meclisleriyle bir araya geldi

Üç haftadır mahalle meclisleriyle toplantılar yaparak, meclis üyelerini dinleyen, yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Eş Başkan Fırat Anlı dün de Şeyh Şamil Mahallesi’ndeydi.

Anlı, mahalle meclisleriyle bir araya geldi

 Büyükşehir Belediyesi, kentsel politikalarını belirlerken mahalle meclisleriyle yürüttüğü istişare toplantıları devam ediyor.

>Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, önceki gün Şeyh Şamil Mahallesi Meclisi’ne giderek, meclis üyeleriyle bir araya geldi. Mahallenin sorunları hakkında meclis üyelerini dinleyen Eş Başkan Fırat Anlı, 2015 yılı içinde yürütülecek çalışmalardan, ilçelerdeki sorunlardan, bahsetti.

>Eksikliklerin ve yanlışlıkların muhakkak olduğunu söyleyen Anlı, mevsim koşullarının uygun hale gelmesiyle tüm yolların asfaltlanacağını, 90 yıldır hizmet götürülmeyen ilçelerde su ve kanalizasyon sorunlarının çözüleceğini, her yönüyle kentleşmenin sağlanacağını vurguladı.

>Anlı: Kara propaganda yapılıyor >

>2003-2004 yıllarında yürütülen su, kanalizasyon ve kolektör çalışmaları nedeniyle yolların bozulduğunu, halkın büyük teveccüh gösterip, “bunlar altyapı için yapılıyor” dediğini hatırlatan Başkan Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Diyarbakır merkezde kara bir propaganda yapılıyor. Bizi eleştirmeye çalışıyorlar da yapamıyorlar; Kobanê’yi eleştirmek istiyorlar yapamıyorlar, partiyi eleştirmek istiyorlar yapamıyorlar. Ellerinde sadece belediye kalmış. Varsın bizi yürüttüğümüz altyapı çalışması nedeniyle bozulan yollar nedeniyle eleştirsinler, yeter ki, hareketimize, halkımıza dil uzatmasınlar da varsın bizi eleştirsinler.”

>‘Kırsala da hizmet götürülüyor’ >

>Diyarbakır’da eskiden sadece kent merkezinde hizmet verildiğine, 1 Nisan 2014’ten itibaren tüm kırsal ilçeler ve köylere de Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet etmeye başladığına dikkat çeken Eş Başkan Anlı, 15 bin metrekarelik bir alana hizmet götürüldüğünü, bunun üç kantonun alanından bile daha geniş bir alan olduğunu kaydetti. Belediye Eş Başkanları olarak halkın olduğu her yerde ve eylemde bulunduklarını belirten Anlı, Kobani ve Şengal halkının yaşadıklarına seyirci kalınmadığını ifade etti.  Anlı, “Köyümüzü, bağ-bahçemizi, yaşamımızı, mahallemizi inşa edeceğiz.” dedi.     Ardından konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat da belediye olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında kısaca bilgi vererek,  “Sorunları halkla birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

>

>

>

Kaynak: Diyarbakır Söz