Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır'da PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olduğu belirtilen YDG-H üyeleri, bir restorana el yapımı bombalar attı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken işyerinde maddi hasar meydana geldi.

Diyarbakır'da bombalı saldırı
Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi tarihi Fiskaya Şelalesi'nin altında, Hz. Yunus'un (as) makamının olduğu bölgede bulunan ve ünlü bir marka zincirinin Türkiye'deki en büyük restoranına yüzü kapalı kişiler tarafından saldırı düzenlendi. İşyerine iki farklı yerden atıldığı belirtilen el yapımı bombaların büyük gürültüyle patladığı öğrenildi. Bu sırada içeride bulunan müşterilerin büyük panik yaşadığı belirtildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı saldırıda, restoranda maddi hasar meydana geldi. Aynı bölgede daha önce de defalarca yol kapatma eylemleri düzenlenmişti.

YÜZLERCE POLİS BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Saldırının ardından restoran sahiplerinin yardım çağrısı üzerine bölgeye yüzlerce polis ekibinin gönderildiği ve çevrede önlem alındığı kaydedildi. Polis ekiplerinin Dicle Köprüsü, Hz. Süleyman Camii ve Dicle Nehri tarafından önlem aldığı görüldü. Önlemlerin ardından olay yeri inceleme ekipleri, restoranda çalışma yaptı. Saldırganların kaçtığı belirtildi.

Kaynak. bugun.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz