Elinde barut izi varmış?

Diyarbakır'da polis memuru Tansu Aydın'ın şehit edilmesi olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan çöp kamyonu şoförü Murat Dağ ile Yazgı Er mahkemeye çıkarıldı. Murat Dağ serbest bırakılırken, sağ elinde barut izine rastlanan 20 yaşındaki Yazgı Er, PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Elinde barut izi varmış?

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nin Şehitlik Mahallesi'nde geçen hafta trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru 37 yaşındaki Tansu Aydın olayıyla ilgili olarak gözaltına alınan çöp kamyonu şoförü Murat Dağ ile Yazgı Er adındaki kadın, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

ÇÖP TOPLAMA KAMYONUN SÜRÜCÜSÜ

Şüphelilerden Murat Dağ, ifadesinde olay günü söz konusu kazada çöp toplama aracının şoförlüğünü yaptığını söyledi. Olay yerine gelen polis memurlarının tutanak tuttuğunu anlatan Murat Dağ, şunları anlattı:

"Polis memurlarının olay yerinden ayrılmamı istemesinin ardından söz konusu yerden çıktım. Çarptığım aracın evraklarının eksik olması nedeniyle polis memurları bir süre beklemek zorunda kaldı. Ben olay yerinden ayrıldıktan sonra saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle olayla ilgili herhangi bir bilgim ve görgüm bulunmuyor."

ER UYUŞTURUCU BAĞIMLISIYIM

Saldırının ardından Eşit Yurttaş Derneğine yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Yazgan Er ise ifadesinde uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri sürerek, İstanbul'dan Diyarbakır'a uyuşturucu ve arkadaş çevresinden uzaklaşmak için geldiğini iddia etti. Diyarbakır'da Eşit Yurttaş Derneğinde kaldığını kaydeden şüpheli Er dernekte yapılan aramalarda ele geçirilen kıyafetlerin kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Yazgan Er, ifadesinde şunları kaydetti: "Yapılan incelemede sağ elimin üst kısmında atış atıkları bulunmuştur. Bu atıkların hangi sebepten kaynaklandığını bilmiyorum. Ramazan Bayramı'ında torpil patlatmam dolayısıyla elimde bu şekilde svap atıkları geçmiş olabilir."

ELİNDE BARUT İZİ VARMIŞ?

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, şüpheli Yazgan Er'inin "üzerine atılı suçun varlığını gösterir somut delillerin olması" ve "sağ el üst svabında bulunan atış atıklarını" gerekçe göstererek tutuklanmasına, şüpheli Murat Dağ'ın ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakılmasına karar verdi. Olaya karıştıkları iddiasıyla emniyette ifade işlemi devam eden 4 şüphelinin ise bugün adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler