Esnafın Umudu

Ramazan ayı öncesinde satışlarının azaldığını, Ramazan ve sıcak havalar nedeniyle de vatandaşların henüz bayram alışverişine çıkmadığını belirten esnaf, umutlarının son iki gün olduğunu vurguladı.

Esnafın Umudu

Diyarbakır’da hem sıcak havalar hem Ramazan ayı hem de piyasalardaki durgunluk nedeniyle esnaf kan ağlıyor. Ramazan ayı öncesinde azalan satışların vatandaşların henüz bayram alışverişine çıkmaması nedeniyle canlanmadığını belirten esnaf, işlerinin Ramazan ayının son iki günü açılmasını bekliyor.

ESNAFIN UMUDU

Kentin en işlek yerlerinden olan Sur ilçesi Balıkçılarbaşı Caddesi'nde konfeksiyon işleten Halim Beycan, "Ramazan’ın 19’uncu günündeyiz, havalar da sıcak. İşler halen yok ve müşteri bekliyoruz. Ürünlerimizi getirmişiz ama iş yapamıyoruz. Bayrama birkaç gün kala işlerin açılmasını bekliyoruz. Umudumuz bayram" dedi.

Esnaf Abdulvahap Aydın da satışların beklentilerinin çok altında olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Ramazan ve çok sıcak olmasından dolayı vatandaş dışarı çıkmıyor. Bu nedenle alışveriş beklentimiz de karşılanmıyor. Esnaf olarak sıkıntı yaşadık. Bayramdan büyük bir beklentimiz var. Bayrama son 11 gün kaldı. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Reyonlarımız hazır bir şekilde bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler