Ne zaman açılacak?

12 milyon liraya mal olan ve iç donanımı ödenek olmadığı için faaliyete sokulamayan Diyarbakır Öğretmen evi, yapım hataları yüzünden şimdiden, çökmeler başladı.

Ne zaman açılacak?

 On bine yakın öğretminin görev yaptığı Diyarbakır'in büyük önem taşıyan 12 milyon liraya inşaatı yapılan yeni Öğretmen evi ödenek yokluğu nedeniyle, bir yıldır açılamıyor. 16 katlı 260 yataklı modern öğretmenevi, iç donanımı için gerekli olan ödeneğin aktıralamadığı için, açılacak günü beklerken, binadaki yapım hataları yüzünden akma ve çökmeler başladı.

font-family>BÖLGEYE HİTAP EDEBİLECEK

font-family>Diyarbakır-Elazığ karayolu üzerinde yapılan ve 12 milyon liraya mal olan öğretmenevi geçen yıl tamamlandı. Ankara'daki Başkent Öğretmenevi'nden sonra yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük öğretmenevlerinden biri olduğu belirtilen ve dış yüzeyi rengarenk olan 5 yıldızlı  oteli andıran Öğretmen evi, bir çok donanım içeriyor. İçerisinde konferans salonu, her türlü ihtiyaçların karşılanması için alışveriş merkezi, kafeterya-lokanta ve dinlenme salonu bulunuyor. Geçtiğimiz yıl geçici kabulu yapılan Öğretmen evinin, iç donanımının yapılmaması nedeniyle hizmete açılamıyor. Eğitim camiasında büyük tepki çekerken, yetkili makamların duyarsızlığı ise isyan ettiriyor.

font-family>TAVANDA ÇÖKME

font-family>Türkiye’nin en büyük öğretmenevlerinden biri olduğu belirtilen Diyarbakır Öğretmenevinin ne zamana açılacağı belirsizliğini korurken, dış kısma yapılan asma tavanda çökmeler başladı. Çökmelerin yapım hatasından kaynaklandığı öğrenildi. Öğretmenevinin tefrişatının tamamlanıp açılması için 7 milyon liraya ihtiyaç olduğu belirtilirken, şuana kadar aktarılan 700 bin lira ile sadece binanın iki katının iç donanımının yapıldığı bildirildi.

font-family>İL MÜDÜRÜ HURATA

font-family>İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, öğretmen eviyle ilgili yaşanan belirsizlikle ilgili soruya şu yanıtı verdi. “Yeni yapılan öğretmenevi geçen yıl tamamlandı. Tamamlandıktan sonra inşaatı teslim aldık. Öğretmenevi için 12 milyon lira harcandı. Fakat tefrişatı için 7 milyon liralık ödeneğe ihtiyaç var. 3-4 defa yazı yazdık. Şuana kadar sadece 700 bin lira gönderildi. Ödenek gelmediği için açamıyoruz”  Binadaki çökmelerle ilgili olarak da Hurata, “Su aktığı için asma tavanda küçük çatlama oldu. Bunun onarımı yapıldı, binada hiçbir sorun yok” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler