Cambridge Üniversitesinde Ortaçağ mezarlığı keşfedildi

İngiltere’deki en önde gelen üniversite Cambridg’e ait bir binanın altında dev bir mezarlık bulundu. Arkeologların tahminine göre bu mezarlık 13-15. Yüzyıldan kalma. Cambridge’de amfi restorasyonu esnasında mezarlık keşfedildi.

Cambridge Üniversitesinde Ortaçağ mezarlığı keşfedildi

LONDRA- İngiltere’nin en önde gelen üniversitesi Cambridge’de St. John Kolejine ait amfinin restorasyonu esnasında 13 ile 15. Yüyıldan kalma olduğu tahmin edilen bir ortaçağ mezarlığı bulundu. Mezarlıkta tam 1300 iskelet bulundu.

>Hürriyett’ten Birce Bora’nın haberine göre; Cambridge Üniversitesine ait St. John Kolejine ait amfi restorasyonunda keşfedilen mezarlığın 13 ile 15. Yüzyıldan kalma olduğu anlaşılırken, mezarlıkta yan yana ve düzgün bir şekilde yerleştirilmiş ve hatta mezarlık dolduğunda yeni katmanlar açılmış olduğu da görüldü. Bu ortaçağ mezarlığında 1300 iskelet bulunduğu açıklandı.

>Cambridge Arkeoloji Üniversitesi’nden Craig Cessford ise konuyla ilgili İngiliz basınına bir açıklama yaptı. Cessford yaptığı açıklamada “Mezarlığın bu bölgede olduğunu biliyorduk fakat tam yerinin neresi olduğundan habersiz idik. Bu gerçekten çok müthiş bir buluş” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz