Dolar yine yükselişle başladı

Geçen hafta bazı FED başkanlarından gelen açıklamalar, ABD’de erken faiz artırımı endişelerini artırmıştı. Dolar bu haftaya da 2.52 seviyesinden başlayıp şu anda 2.51 seviyesinde dengelendi.

Dolar yine yükselişle başladı

 AA’da yer alan habere göre; geçen hafta bazı Fed Başkanlarından gelen açıklamalar, ABD’de erken faiz artırımı endişelerini artırmıştı. Bunun yanında da yurtiçindeki gelişmelerin etkisiyle beraber Türk Lirasında yine değer kaybı yaşandı. Geçen haftanın son işlem gününde artan risk algısı nedeniyle dolar/TL 2,5274 ile tarihinin en yüksek seviyesini görmüş oldu ve Merkez Bankası döviz satım ihale tutarında değişiklik yaparak haftayı 2,5080 seviyesinde tamamladı.

>Bugün bankalararası piyasada güne 2,5110 seviyesinden başlayan ve 2,5220'yi gören dolar/TL, şu dakikalarda 2,51 seviyesinden işlem görüyor. Güne 2,8081'den başlayan avro/TL de şu dakikalarda 2,8160'dan alıcı buluyor.

>Merkez Bankası'nın döviz satım ihalelerinde öncekinden daha yüksek rakamlar satabileceği yönündeki açıklamalarının doları yükselişini sınırladığını belirten analistler, doların global olarak değer kazanma sürecinin devam etmesinin TL'nin baskı altında kalmasına neden olduğunu ve bu sürecin ABD verilerine bağlı olarak devam edebileceğini öngörüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz