Görüntü kirliliğiyle mücadele başladı

Büyükşehir Belediyesi, 100 kişilik bir ekip ve 26 araçla kentte görüntü kirliliğine neden olan afiş ve bez afişlere müdahale etmeye başladı.

Görüntü kirliliğiyle mücadele başladı

RECEP KAYA

DİYARBAKIR-Temizlik çalışmalarını, 298 personel, 31 araçla 60 ana arter, ilçe ve köy otogarlarında günlük olarak yapan Belediye, bir yandan yürüttüğü çevre temizlik kampanyalarıyla farkındalık yaratmaya çalışırken bir yandan da görüntü kirliliği oluşturan afişlerle müdahale ediyor.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİYLE MÜCADELE BAŞLADI    

 Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İlaçlama Birimi’yle birlikte kent genelinde izinsiz yapıştırılan ilan, afiş, bez afiş ve kağıtları sökerek, görüntü kirliliğine müdahale etti. 100 kişi 26 araçla yürütülen çalışma kapsamında, gün boyu kentin tüm ana arter ve caddelerindeki el ilanı, afiş, bez afişler sökülerek, çöpe atıldı.

Çalışma hakkında bilgi veren Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran, belediyenin temizlik çalışmasını rutin olarak her gün iki vardiya halinde yaptığını, 298 personelle 60 ana arter, ilçe ve köy otogarlarında temizlik yapıldığını, günlük toplam 4.000.000 m² alanın elle temizlendiğini, günlük 82 m3 atık toplandığını kaydetti. Kentin işlek yerlerine 2000 adet çöp kutusu monte edildiğini, 105 adet yer üstü, 16 adet yer altı konteyneri yerleştirildiğini bildiren Baran, kentin temizliğine halkın da özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

BARAN: BUNDAN SONRA CEZA UYGULANACAK

Afişlerin yapıştırılmaması için çağrıda bulunan Baran, afiş ve benzeri reklam materyali asmak isteyenlerin İlan Afiş Biriminden izin alması gerektiğini belirtti. Baran, bundan sonra izinsiz asılan afişler için idari ceza uygulanacağını açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz